Sütyen takmamanın faydaları

Fransızların yaptığı bir araştırmada sütyen takmanın göğsü şekillendirdiği teorisi yıkıldı. İşte sütyen takmamanın faydaları...

Sütyen takmamanın faydaları - Sayfa 1

Medical News Today’de yer alan habere göre; milyonlarca kadın daha sağlıklı olduğunu düşündüğünden sütyenlerini çıkarmıyor. Ancak sütyen takmamanın faydaları bilimsel olarak kanıtlanmış durumda. İşte sütyen takmamanın faydaları...


1 8
 
Sütyen takmamanın faydaları - Sayfa 2

Göğüs şekillenir

Fransızların yaptığı bir araştırmada sütyen takmanın göğsü şekillendirdiği teorisi yıkıldı. Sütyen aslında göğsün şekillenmesini engeller. Daha doğal göğüslere sahip olmak isteyenler sütyen kullanmamalı. Uzun vadede bunun faydasını görecekler.

2 8
 
Sütyen takmamanın faydaları - Sayfa 3

Göğüs büyür

Bu nasıl mümkün olabilir diye düşünebilirsiniz. Aslında açıklaması gayet basit. Sütyen takılmadığında göğüs kasları daha fazla çalışır. Bu da göğsünüzün güçlenmesine ve büyümesine neden olur. Sütyen takmayan kadınların göğüslerin zamanla büyür.

3 8
 
Sütyen takmamanın faydaları - Sayfa 4

Göğüsleriniz dikleşir

Yapılan araştırmalarda sütyen takan kadınların göğüs kaslarının tembelleştiği görüldü. Sütyen takmayan kadınların ise göğüslerinin daha dik olduğu tespit edildi.

4 8