Suriye'ye düzenlenen saldırıda İncirlik detayı

ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye yaptığı operasyonda İncirlik Üssü kullanıldı mı? Yetkililer konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Suriye'ye düzenlenen saldırıda İncirlik detayı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
14 Nisan 2018 Cumartesi 12:37

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada İngiltere ve Fransa ile Suriye’ye ortak bir operasyonun başladığını söylemişti.

Açıklama sonrası füzelerin Suriye’de bulunan askeri noktaları vurduğu belirtildi.

İngiltere Başbakanı May yaptığı konuşmada, başka bir alternatifin kalmadığını belirtirken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise saldırının kimyasal tesislerle sınırlı olduğunu söyledi.

 Rusya Devlet Başkanı Putin'in ise saldırıyı en sert biçimde kınadıklarını açıkladı.

 İNCİRLİK ÜSSÜ KULLANILDI MI?

Saldırıda İncirlik Üssü’nün kullanılıp kullanılmadığı merak ediliyordu. Konu hakkında açıklama yetkililerden geldi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Suriye operasyonu hakkında “Türkiye, saldırı öncesi bilgilendirildi. Saldırıda İncirlik Üssü kullanılmadı." İfadelerini kullandı.

Çözüm için bilek güreşlerine son vermek gerektiğini belirten Bozdağ, siyasi çözümün şart olduğunu tersi durumda ise “kan olacağını” söyledi

Bozdağ açıklamalarının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump’ı talimatı ile ABD Genelkurmay Başkanı ile Türkiye Genelkurmay Başkanı’nın saldırı öncesinde görüştüğünü açıkladı.

Suriye konusunda Türkiye’nin aynı tutumda oluğunu belirten Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, şu açıklamalarda bulundu:

“Suriye'de Türkiye; Esad rejimine, kimyasal veya konvansiyonel silah kullanımına, iç çatışmalara, insanların öldürülmesine, insanların yerinden yurdundan edilmesine, DEAŞ, PKK, KCK, PYD/YPG dahil bütün terör örgütlerine, karşıdır. Türkiye'ye göre Suriye'de; Esad rejimi ile DEAŞ, PKK, KCK, PYD ve YPG dahil tüm terör örgütlerine destek, kimyasal silahla öldürme gibi konvansiyonel silahlarla da öldürme, can ve mal emniyetinin yokluğu, zorunlu göç, ülkeler arası nüfuz, güç ve çıkar yarışı da yanlıştır. Türkiye, Duma'ya rejimin kimyasal saldırısını her düzeyde şiddetle kanadı ve çok net bir tutum ortaya koydu”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar