Rusya, Türkiye’den yardım istedi

Rusya, idlib’de düşürülen uçağın parçalarının bulunması için Türkiye’den yardım istedi.

Rusya, Türkiye’den yardım istedi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
6 Şubat 2018 Salı 13:41

Rusya Savunma Bakanlığı'nın İdlib'de düşürülen uçağın parçalarının bulunması için Türkiye'den yardım istediği ifade edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın, Suriye'nin İdlib bölgesinde cihatçılar tarafından düşürülen Su-25 tipi Rus savaş uçağının motoru dahil tüm parçalarının bulunması için Türkiye'den yardım istediği belirtildi. Rusya'nın bu şekilde uçağın vurulduğu taşınabilir uçaksavar füzelerinin tipini belirleyebileceği kaydediliyor.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İdlib'in hava sahasında 3 Şubat'ta taşınabilir bir uçaksavar füzesi ile teröristler tarafından düşürülen Su-25 uçağının tüm parçalarının bulunup ele geçirilmesi konusunda yardım etmesi için Türk tarafına bir talep iletti" deniliyor.

Rusya, Türkiye ve İran tarafından İdlib'de oluşturulmasına karar verilen gerilimi azaltma bölgesinde güvenliğin sağlanmasını Türkiye üstlenmişti.

İdlib'de düşürülen Su-25 uçağının pilotu Roman Filipov uçağın vurulması ardından kendini paraşütle fırlatarak yere inmişti. Karada çatışmaya giren Filipov, çevresi tamamen sarılınca bir el bombası ile kendini patlatmıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar