Rusya resmi kripto para geliştirecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ülke için kripto para, diğer bir deyişle kripto Ruble geliştirilmesi talimatı verdi.

Rusya resmi kripto para geliştirecek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
17 Ekim 2017 Salı 21:59

Rusya İletişim Bakanı Nikolay Nikiforov, Moskova'da kapalı bir toplantıda kendilerine kripto para geliştirilmesi yönünde talimat verdiğini duyurdu.


Bu karar, Putin'in geçen hafta Merkez Bankası'na kripto paralar konusunda ‘gereksiz engeller' oluşturulması yönünde talimat vermesinin ardından geldi.
Nikiforov "Kripto Ruble'yi yalnızca basit bir nedenden faaliyete geçireceğimizi kendimden emin bir şekilde açıklıyorum. Zira biz bunu yapmazsak, 2 ay sonra Avrasya Ekonomik Topluluğu'ndaki komşularımız yapacak" dedi.


Rusya ayrıca böylece kendi resmi kripto parasını çıkaran ilk ülke olacak.

İnternet üzerinden dolandırıcılığı önlemek için devlet kontrolü ile kullanılacak para devlet tarafından düzenlenip izlenecek.


Kripto Ruble istenilen an gerçek Ruble ile değiştirilebilecek. Kullanıcı, sahibi olduğu Kripto Ruble'nin kaynağını açıklayamazsa yüzde para üzerinde 13'lük vergi tarh edilecek.


Rusya'da daha önce de hükümetle işbirliği ile kripto para geliştirme girişimleri olmuştu. Sözgelimi Rusya Yenilikçi Teknolojiler Araştırma Enstitüsü, 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından deneysel olarak başlatılan ve herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluşla ilişiği olmayan sanal para Bitcoin'in bir benzeri olan RuCoin'i geliştirmişti. Halihazırda uluslararası ticaret platformlarında yer alan RuCoin'in geliştirileri 200 bin dolardan fazla yatırım çekmişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar