Rıza Sarraf’a yeni kimlik verilebilir

Rıza Sarraf'a savcılıkla iş birliğinden dolayı fiziksel bir zarar söz konusu olabileceği için yeni kimlik verilebileceği ortaya çıktı.

Rıza Sarraf’a yeni kimlik verilebilir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
6 Aralık 2017 Çarşamba 09:59

AA'nın haberine göre kendisine yöneltilen 7 suçlamayı da kabul ederek tanıklık yapmayı kabul eden Rıza Sarraf'ın savcılıkla yaptığı iş birliği anlaşmasının detayları mahkeme kayıtlarına geçti.

Anlaşmada " Rıza Sarraf'ın savcılıkla yaptığı dürüst işbirliği nedeniyle kendisi, ailesi ve sevdiklerine şiddet, güç ve tehdit uygulanabilir. İşbirliği sebebiyle fiziksel bir zarar söz konusu olduğunda savcılık, Rıza Sarraf'ın yazılı talebi üzerine kendisinin, ailesinin ve sevdiklerinin güvenliğini sağlamak için makul ve gerekli adımları atacak. Bu adımlar Tanık Koruma Programını içerebilir...Onaylandığı takdirde Rıza Sarraf'ın ailesi ve sevdiklerine yeni kimlik verilebilir ve başka bir yere yerleştirilebilirler." denildi.

Savcılığın Rıza Sarraf'a ne kadar ceza alacağına dair herhangi bir söz vermediği ve cezasının mahkeme tarafından belirleneceği kaydedilen anlaşmada, işbirliği anlaşmasının yükümlülüklerini yerine getirirse savcılığın ceza indirimi için mahkemeye "5K1.1" denilen bir mektup sunacağı ifade edildi

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar