QR kod nedir, nasıl kullanılır? Android ve iOS QR kod nasıl okutulur?

Hayatımıza yeni dahil olan QR kod ile birçok iş kolaylaştı. Peki ya QR kod nedir, nasıl kullanılır? Android ve iOS QR kod nasıl okutulur?

QR kod nedir, nasıl kullanılır? Android ve iOS QR kod nasıl okutulur?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
5 Mart 2018 Pazartesi 11:17

Günümüzün gelişen teknolojisiyle birlikte dijital dünyadaki bilgi paylaşımını hızlandırmanın en etkin görsel unsurlarından biri de QR kod oldu. Peki ya QR kod nedir? iOS ve Android QR kod nasıl indirilir?

QR Kod Nedir?

QR kodu, adını İngilizce Quick Response (Çabuk Tepki) kelimelerinin baş harflerinden alır. Birçok veri tipinde bilgi tutabilen QR kodu, mobil cihazların kameraları ile okutulabilen özel matriks barkod türüdür. QR kod, Japonya’da faaliyet gösteren ve Toyota’nın bir yan kuruluşu olan Denso Wave firması tarafından geliştirilen 2 boyutlu bir barkod sistemidir. Adını İngilizcede çabuk Tepki anlamına gelen Quick Response kelimelerinin baş harflerinden alır. İçeriği bir metin, web sitesi adresi, video link dahil herhangi bir veri olabilir. QR kod okuyucu bir yazılım vasıtasıyla bir cep telefonu rahatlıkla QR kod okuyabilir ve ilgili ürün veya servis sayfasını açabilir.

QR Kod Nasıl Taratılır?

Kullanımı oldukça basittir. Kameraya sahip akıllı bir cep telefonu ve barkod okumaya yardımcı bir uygulama ile bütün QR kodları okuyabilirsiniz. Üstelik bunun için her hangi bir ücrette ödemezsiniz.

QR Kod Sisteminin Avantajları Nelerdir?

-QR kod sisteminin, geleneksel barkod sistemine göre birçok avantajı vardır.

-Bunların en başında herhangi bir dilde daha fazla karakteri barındırabilme özelliğine sahiptir.

-Geleneksel barkodlara göre 1/10 oranında daha küçük ebatlarda oluşturulabilir.

-Her yönden tarama özelliği ile daha hızlı okunur.

-Hata düzeltme özelliğine sahiptir. Üzerinde %30′a kadar herhangi bir kirlenme ya da hasar olması durumunda dahi okunabilir.

-Android ve iOS için geliştirilen QR kod uygulamalarında en önemli şeylerden biri düşük ışık koşullarında QR kodun sorunsuz ve hızlı okunabilmesidir. Biz onun için Android cihazlar için QR Kod Okuyucu iOS için QR Code Reader by Scan uygulamarını öneriyoruz.

QR Kod Nasıl Okutulur?

-Telefonunuzdan QR Kod uygulamasını açın.

-Telefon kamerasını QR kodun üzerine getirin. QR kod uygulamanın gösterdiği köşelerin içine geldiği anda kod otomatik olarak okunacak ve sizi ilgili bağlantıya yönlendirecektir.

iOS 11’de QR Kod nasıl okutulur?

Kamerayı kullanarak iPhone’daki QR kodunu taramak için önce gizli özelliklerin etkin olduğundan emin olmanız gerekiyor.

-iOS cihazınızda Ayarlar uygulamasını açın, aşağı kaydırın ve Kamera seçeneğine dokunun.

-Açık değilse QR Kod Tarama seçeneğinin yanındaki anahtarı açık konuma getirin.

-Cihazınızda Kamera uygulamasını çalıştırın.

-Şimdi akıllı telefon Kameranızı birkaç saniye QR kod üzerinde tutun. Kodun kameranın vizöründe göründüğünden emin olun. Kod tarandıktan sonra, taramanın yapıldığına dair bir bildirim alacaksınız. Şimdi, işlemi tamamlamak için bildirime dokunmanız yeterlidir.

Android’de QR kod nasıl okutulur?

-QR kodunu -barkodu- okutmak için Android cihazlar için geliştirilen QR kod okuyucu uygulamalarından yararlanabilirsiniz.

-Google Play Store’dan cihazınıza uyumlu ve özellikleri açısından ihtiyaçlarınızı karşılayan QR kod okuyucuyu indirin.

-Android barkod okuyucu uygulamasını çalıştırın.

-Kamera uygulaması devreye girecektir.

-Kamera lensini QR kodunu okuyabilecek şekilde konumlandırın.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar