Otokrat ne demek? Otokratik lider kimlere denir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a otokrat diyen Der Spiegel'ın bu söyleminin ardından insanlar otokrat kelimesinin ne demek olduğunu ve otokrat liderin kimler olduğunu araştırmaya başladı.

Otokrat ne demek? Otokratik lider kimlere denir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
12 Haziran 2018 Salı 10:42

Der Spiegel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a otokrat demesinin ardından bu kelimenin tam olarak ne anlam taşıdığı merak edilmeye başladı. İnsanlar otokrat ne demek? Otokrat lider kimlere denir? Şeklinde arama yapmaya başladı. Otokrat kelime anlamı ve otokrat kelimesine dair merak ettikleriniz haberimizde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisiyle birlikte 3 ülke liderine "otokrat" diyen Der Spiegel'e teşekkür etmesinin ardından insanlar otokrat kelimesinin ne demek olduğunu araştırmaya başladı. Almanya'nın önde gelen dergilerinden Der Spiegel, yeni sayısında Türkiye, Rusya, Çin ve ABD'nin devlet başkanlarını kapağına taşıdı. Kapakta Erdoğan, Vladimir Putin, Şi Cinping ve Donald Trump'ın fotoğraflarının altında 'Otokratların devrinde yaşayan insanlar' anlamına gelen 'Ich bin das volk das zeitaiter der autokraten' ifadesine yer verildi. Derginin bu kapağıyla ilgili Kocaeli'nde düzenlediği mitingde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Almanların bir dergisi var, kapağa 4 resim koymuş bir tanesi de benim. 'Dünyayı şekillendiren liderler' demiş. Elhamdülillah. Bu milletin evladı olarak bu hizmeti son nefesimize kadar devam ettireceğiz."

Der Spiegel'den Erdoğan kapağı

Otokrat ne demek? Otokrat liderler kime denir?

Siyasal kudreti elinde bulunduran (hükümdar)

Otokratik liderler, liderlik ettiği kişilerden gelecek fikir ve yönlendirmeleri göz önünde bulundurmadan karar alırlar. Hızlı karar alınması gereken ve bir ekip birliğine ihtiyaç duyulmayan durumlarda uygun bir metottur. Yine de, çalışanları demoralize edecek, çalışan bağlılığını düşürecek ve çalışanların kısa sürede kurumu terk etmesine sebep olacak bir stil olarak görülür.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar