NISSAN LEAF 2018 Yılının en iyi elektrikli otomobili seçildi

NISSAN LEAF, ‘What Car?’ Tarafından 2018 Yılının en iyi elektrikli otomobili seçildi

NISSAN LEAF 2018 Yılının en iyi elektrikli otomobili seçildi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
31 Ocak 2018 Çarşamba 17:01

Dünyanın en çok satan elektrikli otomobili NISSAN LEAF, ‘What Car?’ tarafından ‘2018 Yılının En İyi Elektrikli Otomobili’ seçildi. NISSAN’ınxStoragesistemi ise ‘WhatCar?’da‘Teknoloji Ödülü’ne layık görüldü.

NISSAN LEAF satışa sunulduğu günden bu yana almış olduğu ödüllere bir yenisini daha ekledi. 2011 yılında yollara çıkan ilk nesil de dahil olmak üzere bugüne kadar uluslararası alanda toplam 114 ödül alan NISSAN LEAF, son olarak ‘What Car?’ tarafından ‘2018 Yılının En İyi Elektrikli Otomobili’ seçildi. Yeni NISSAN LEAF, İspanya’da gerçekleştirilen ‘NISSANElectricEcosystemExperience’ kapsamında Avrupa basınına tanıtıldı.

Ayrıca, NISSAN’ın geri dönüştürülmüş pilleri kullanarak enerji depolama imkanı sağlayan xStorage sistemi ‘WhatCar?’da ‘Teknoloji Ödülü’ne layık görüldü.

Avrupa genelinde otomobil tutkunlarının en çok takip ettiği ve en çok ilgi gösterdiği en saygın ödüllerden biri olan‘What Car?’, aynı zamanda İngiltere medyasının en büyük otomobil satın alma rehberi konumunda bulunuyor.

NISSANAvrupa Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Başkan

YardımcısıPhilippeSAILLARD, ödülle ilgili yapmış olduğu değerlendirmede: “Yeni NISSAN LEAF, dünyanın en gelişmiş ve en erişilebilir yüzde100 elektrikli aracı. ‘What Car?’ gibi prestijli bir marka tarafından böylesine önemli bir ödül aldığımız için çok mutluyuz. Bu, tarih boyunca satışa sunulan diğer elektrikli araçlardan daha keyifli, daha heyecan verici ve daha fazla bağlanabilir özelliklere sahip bir otomobil.”

Yeni NISSAN LEAF Tasarımıyla Dikkat Çekiyor

Yeni NISSAN LEAF önceki nesil ile karşılaştırıldığında daha dinamik tasarımı ve gelişmiş teknolojileriyle öne çıkarken, aynı zamanda daha geliştirilmiş teknik yapısıyla gerek performans ve gerekse de menzil noktasında önemli bir gelişim ortaya koyuyor.

Yeni NISSAN LEAF,ayrıcaNISSAN'ın otonom sürüş teknolojisi ProPILOTve e-Pedal ile donatılan Avrupa’daki ilk NISSAN modeli olmasıyla da büyük öneme sahip.e-Pedal sürücüye gaz pedalına uygulanan basıncın arttırılması veya azaltılmasıyla aracı harekete geçirme, hızlandırma, yavaşlatma ve durdurma imkanı tanıyor.

Yeni NISSANLEAF, lansman tarihinden itibaren üç aylık süre içerisinde 12.000’den fazla satıldı ve Avrupa’da her 12 dakikada bir NISSAN LEAF gerçekleştirilmiş oldu.

NISSAN Motor Company Hakkında

NISSAN, Infiniti ve Datsun markaları altında altmıştan fazla modelden oluşan zengin bir ürün yelpazesine sahip global bir otomobil üreticisidir. 2016 mali yılı içerisinde global çapta 5,63 milyon araç satışı gerçekleştirip, 11,72 trilyon Japon Yeni gelir elde etti. NISSAN dünyanın en çok satan elektrikli aracı NISSAN LEAF’i geliştirdi, üretti ve pazarlamasını yapıyor. Japonya’nın Yokohama kentinde bulunan NISSAN merkez ofisi; Asya & Okyanusya, Afrika, Orta Doğu & Hindistan, Çin, Avrupa, Latin Amerika ve Kuzey Amerika olmak üzere global çapta altı farklı bölgenin operasyonlarını yürütüyor. Küresel çapta 247 bin 500 çalışana sahip olan NISSAN’ın 1999 yılından bu yana Fransız üretici Renault ile ortaklığı bulunuyor. NISSAN 2016 yılında yüzde 34 hissesini alarak Mitsubishi Motors’a ortak oldu. Renault-NISSAN-Mitsubishi yıllık toplam 10 milyon adet otomobil satışı ile dünyanın en büyük otomotiv iştirakini oluşturuyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar