Nisan ayının burcu nedir? Nisan doğumluların burcu ne?

Nisan ayında doğanların hangi burç olduğu merak ediyorsanız sizler için derlediğimiz yazımızı sitemizden okuyabilirsiniz.

Nisan ayının burcu nedir? Nisan doğumluların burcu ne?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
13 Nisan 2018 Cuma 15:09

Astroloji ve burçlarla ilgili merak ettiğiniz konulardan biri de hangi ayda doğduğu olabilir. Bildiğiniz üzere her burcun farklı bir ayı var. Peki ya Nisan ayının burcu nedir? Nisan doğumlular hangi burca giriyor? İşte Nisan ayı burçlarının özellikleri.

Nisan ayının burcu nedir? Nisan doğumluların burcu ne?

20 Mart-21 Nisan Koç burcu

21 Nisan 21 Mayıs Boğa burcu

Koç Burcunun Özellikleri Neler? (21 Mart-20 Nisan)

Koç burcunun genel özelliklerine baktığımızda bu burçta olanların yöneticilik vasfına sahip kişilerin olduğunu söyleyebiliriz. Koç burçları diğerleri ile kıyaslandığında en aceleci ve en hareketli burçtur. Koç burçlarının en temel özellikleri arasında açık sözlü olmaları yer alır. Aceleci yapıları onları önce harekete geçirir ardından ise düşünmeye sevk eder. Zeki oldukları kadar inatçı olmalarıyla da dikkat çekerler. Sürekli yeni fikirler peşindedirler ve yaratıcılıklarını konuştururlar. Koç burçlarının en olumsuz özellikleri ise kolay dağılmalarıdır. Hem fiziksel olarak hem de ruhsal olarak oldukça çok enerjiye sahiptirler. Kolay sinirlenebilirler ancak asla kin tutmayı düşünmezler. Sabırsızdırlar ancak alışkanlıklarını kolay kolay bırakabilen tipler değildir. Para onlar için çok önemli değildir, onlar özgüvene ve üne daha düşkündürler.

Çevresinde kendisinden başka popüler insan olsun istemezler çünkü asıl ünlü olanın kendisi olmasını isterler. Koç burçları isterlerse istedikleri kişinin dikkatini o yöne çekebilirler. Koçlar önce can sonra canan bakış açısına sahiptirler. Yaşamları oldukça hareketlidir ve dünyaya meydan okuyan bir tavra sahiptirler. Zeki oldukları kadar savaşçı bir ruha sahiptirler. İçine kapanık bir burç olmadıklarından dolayı ideallerinin peşinden gitmeyi severler. Kendilerini merkeze koyduklarından dolayı karşı tarafın ne düşündüklerinin pek bir önemi yoktur. Yani kendi düşüncelerini önemserler. Bu özellikleri ile çevrelerinde çoğu zaman bencil olarak algılanabilirler. Açık sözlü olmaları patavatsızlık olarak görülebilir. Koçlar hayatı dolu dolu yaşamayı severler ve macera peşinde koşarlar. Eğlenmeyi sevdikleri kadar lüksü de severler. Doğal davranmayı ve içgüdüleri ile hareket etmeyi severler. İş hayatını hobi olarak gören koçlar iş dışında da birçok şeyle uğraşırlar. Aşk hayatı içinde son derece etkileyici, ateşli ve çekici yapıdadırlar. En olumlu yönleri yönetici ruha sahip olmaları ve cesaretli olmalarıdır. Olumsuz yönleri ise inatçı ve fazla meraklı olmalarıdır.

Boğa Burcunun Özellikleri Neler? (21 Nisan-21 Mayıs)

Boğa burçları diğer burçlara göre daha azimli, daha katı ve daha inatçı yapıdadırlar. Tabiri caizse tuttuğunu koparan bir yapıya sahiptirler. Alacağı kararlar konusunda kolay karar alamazlar ancak karar verdikten sonra kimse onu bağlamaz. Hedeflerine ulaşma yolunda kimse onların hızına yetişemez. Hedefleri doğrultusunda ne istediğini bilen yapıya sahiptirler. Boğaların en önemli özellikleri arasında güven dolu olmaları ve sağlam olmaları yer alır. Mantık ile hareket etmek yerine duyguları ve tutkuları ile hareket etmeyi tercih ederler. Kendileri için faydalı olabilecek her şeye ulaşmaya çalışır ancak fayda göremeyeceği şeylerin yanına bile yanaşmazlar. Kısaca kendilerini mutluluğa götürmeyecek şeylerden uzak dururlar. Boğa burçları Koç burçları gibi hareketli bir yaşama alışık olmadıklarından dolayı yerleşik yaşamayı tercih ederler. Gelip geçici keyifler yerine kalıcı keyifler peşinde koşarlar. Boğalar bir konuda hayal kırıklığı yaşamışsa hükmedici bir yapıya bürünebilirler. Kolay kolay inanan bir yapıda olmadıkları için mevcut durumu da kabullenmezler. Sürekli araştırma yaparlar ve deneme yoluna giderler.

Boğa burçları çekingen bir yapıya sahiptirler. Ufak şeylerden mutlu olmayı severler ve tartışmalardan uzak dururlar. Sürekli değişim içinde yaşamak onlara göre değildir hayatlarının bir düzen içinde olmasını isterler. Karşılarına çıkan zorluklarla mücadele etmekten çekinmezler ve kolay kolay pes etmezler. Sorunlara karşı kolay çözüm bulan bir yapıları vardır ve bu konuda oldukça başarılıdırlar. Renkli kişiliklerinin yanı sıra sorumluluk sahibi kişilerdir. Tüm burçlara göre değerlendirdiğimizde en insancıl burçlar arasındadırlar. Boğa burçları sevgiye ve ilgiye ihtiyaç duyarlar. Boğa burçları iş hayatında başarılı ve hırslıdırlar. Geleceğini garanti altına almayı severler ve paralarını en iyi şekilde değerlendirirler. Aşk hayatında ciddi beraberlik peşindedirler ve kendisine layık birini ararlar. Olumlu yönleri dayanıklı ve güvenilir olmaları yer alırken olumsuzları arasında inatçı ve bildiğini okuyan tipler olmalarıdır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar