Napolyon'un avlanmak için toplattığı hayvan hangisi?

Kim Milyoner Olmak İster yarışma programının dün geceki merak edilen sorusu "Napolyon avlanmak için toplattığı ve kafesleri açılınca kendisine doğru koşarak onu kaçmak zorunda bırakan hayvanlar hangisidir?" oldu.

Napolyon'un avlanmak için toplattığı hayvan hangisi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
10 Nisan 2018 Salı 09:32

ATV ekranlarında izleyicinin karşısına çıkan ve sevilerek izlenen bilgi programı Kim Milyoner Olmak İster'in yeni bölümünde sorulan bu sorunun cevabı merak edildi. Napolyon avlanmak için toplattığı ve kafesleri açılınca kendisine doğru koşarak onu kaçmak zorunda bırakan hayvanlar hangisidir? Cevabı azonceoldu'da!

Kim Milyoner Olmak İster Sorusu

2 Ağustos 2011'den beri atv'de yayınlanan yarışma programı. Murat Yıldırım tarafından sunulmaktadır. ATV ekranlarının fenomen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'in yeni bölümünde sorulan bu sorunun cevabı merak konusu oldu.

Napolyon'un avlanmak için toplattığı ve kafesleri açılınca kendisine doğru koşarak onu kaçmak zorunda bırakan hayvanlar hangisidir?

A- Domuz

B- Tavşan

C- Tilki

D- Kaz

Cevap: B

George Orwell-Hayvanlar Çiftliği Kitabında Geçen Tavşanlar

Çiftliğin büyük lideri ve hayvanlar içinde en kudretlisi. Muhteşem bir domuzdur ve çiftlikteki tüm hayvanlar ona kulak verir. Denetime son derece düşkün bir domuzdur. Kendisine sigara ve içki tüketimi izni verip, yatakta uyuması ve insan giysileri giyebilme ayrıcalığı sağlar; böylece diğer hayvanlara eşitsiz muamele de yapmış olur. Diğer hayvanlar genellikle onun günah keçisi olurlar. Napoelon, Hayvan Çiftliği’nin sembolizmi içerisinde 'Yoldaş Stalin'i temsil eder.“1807’de, Fransa, Rusya ve Prusya arasında bir dönüm noktası niteliğindeki Tilsit Barışı’nı imzalayan Napolyon’un keyfi yerindeydi.Bunu kutlamak için İmparatorluk Sarayı’nın öğleden sonra bir tavşan avı düzenlemesini önerdi.Bu av, Napolyon’un çok güvendiği kurmay başkanı Alexandre Berthier tarafından organize edildi. Napolyon’u etkilemeye can atan Berthier, İmparatorluk Sarayı’nın konukları meşgul edecek kadar av hayvanına sahip olduğunu göstermek için binlerce tavşan satın aldı.

Parti vakti geldi, av başladı ve av hayvanlarının bekçileri avları saldı. Ama av felaketle sonuçlandı. Berthier yabani değil, evcil tavşan almıştı; bu tavşanlar da öldürülmekten ziyade besleneceklerini düşündüler.Tavşanlar canlarını kurtarmak üzere kaçmak yerine, büyük şapkalı ufak tefek bir adama yöneldiler ve onu kendilerine yemek veren bakıcılarıyla karıştırdılar. Aç tavşanlar saatte 56 km’Iik azami hızlarıyla Napolyon’a hücum ettiler. Av partisindekiler onları durdurmak için hiçbir şey yapamıyordu. Napolyon’un, açlıktan kırılan hayvanları çıplak elleriyle savuşturmaya çalışarak kaçmaktan başka bir seçeneği yoktu. Ama tavşanların şiddeti dinmedi ve İmparatoru at arabasına kadar püskürttüler; bu sırada Napolyon’un adamları tavşanları nafile kırbaçlıyordu. Bu fiyaskonun günümüzdeki anlatımlarına göre, Fransa İmparatoru tamamen hırpalanmış bir vaziyette ve utanç içinde arabasına koşturdu.” 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar