Milor: Yediğin yemekten verdiğin oyu bilirim

Verdiği bir röportajda konuşa Vedat Milor, “Yediğin yemekten verdiğin oyu bilirim” dedi

Milor: Yediğin yemekten verdiğin oyu bilirim
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
18 Ağustos 2018 Cumartesi 10:40

Gastronomi yazarı ve televizyon programcısı Vedat Milor Cumhuriyet gazetesine konuştu.

 Milor, ABD’de bir insanın ne yediğini söylenmesi halinde Cumhuriyetçi mi ya da Demokrat mı olduğunu söyleyebileceğini ifade etti. Milor, ABD’de Cumhuriyetçilerin steak & potato (biftek ve patates)sevdiğini demokratlarında değişik mutfakları denediği  ya da  vejetaryen olduğunu ifade etti.

Vedat Milor ‘Türkiye’de de bir insanın ne yediğinden kime oy verdiğini tahmin edebilir misiniz?’  sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Evet. Reaksiyonundan çıkar. Ne yediğinden çıkmaz da, ne yemediğinden daha kolay çıkar. Mesela Instagram’a Fransa’dan bir güvercin yemeği koyuyorum, “Abi böyle şey yenir mi?” diyorlar. Çok dar bir alanda yemek yiyor Türkiye’deki pek çok kişi, bu da dar bir dünya görüşünü gösteriyor. Zaten bizde et açısından çok fazla seçenek yok. Av eti hiç yenmiyor. Domuz dinsel olarak yasak. Endüstriyel tavuk var. Deniz ürünlerine mesafeliyiz. Türkiye’nin florası tamamen küçükbaş hayvana uygundur. Keçi ve koyuna. Büyükbaşa uygun çok az yer var. Tamamen değiştirdiler bunu ve Türkiye’yi dana yiyen bir ülke haline getirdiler.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar