Macron'un şakası Burkina Faso'lu mevkidaşına salonu terk ettirdi

Macron, yaptığı şakayı ırkçı bularak salonu terkeden Burkina Faso liderine yönelik, 'Eşitlerarası bir ilişkimiz var, yani birbirimize şaka yapabiliyoruz' dedi.

Macron'un şakası Burkina Faso'lu mevkidaşına salonu terk ettirdi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
30 Kasım 2017 Perşembe 21:16

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Batı Afrika turuna çıktı. Macron, 'ırkçı' söylemde bulunduğu gerekçesiyle gündem oldu.

Sputnik'in haberine göre, Vagadugu Üniversitesi öğrencilerinin sorularına "İnsan kaçakçılığı yapanlar Afrikalılar'' diye bağıran Macron, ülkedeki sürekli elektrik kesintileriyle ilgili soruyuysa, "Sanki hala sömürgeciymişim gibi konuşuyorsunuz, ama ben Burkina'nın elektrik işlerine bakmıyorum. Bu, sizin devlet başkanınızın işi" şeklinde yanıtladı.

Bu sözlerin üzerine salondan çıkan Burkina Faso Lideri Kabore'nin arkasından ''Klimayı tamir edecek'' diyerek şaka yaptı.

'EŞİTLER ARASI İLİŞKİDE ŞAKA YAPILABİLİR'

Ancak Macron'un sözlerine 'sömürgeci, tepeden bakan tonda konuştuğu' eleştirileri geldi ve Fransa Cumhurbaşkanı, 'ırkçı' bir tavır sergilemekle eleştirildi.

France 24 kanalına konuşan Fransa Cumhurbaşkanı, suçlamaları ''Gülünç. Eşitlerarası bir ilişkimiz var, yani birbirimize şaka yapabiliyoruz'' sözleriyle reddetti.

'MERKEL İLE DEĞİL, AMA JUNCKER'LA ŞAKALAŞIRIM'

'Asıl bir Afrika liderine şaka yapılmasını uygunsuz bulanların kıtaya patronluk tasladığını' savunan Macron ''Bu türden bir ilişkim olduğu her Avrupa lideriyle şakalaşıp gülüşürüm. Almanya Başbakanı Angela Merkel ile böyle bir ilişkim yok ama örneğin Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile var'' dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar