KUZEY KIBRIS RALLİSİ'NDE İKİNCİ GÜN TAMAMLANDI

Sabah 11.05'te Girne Amerikan Üniversitesi'nde kurulan Servis Alanı'ndan çıkış yapan ekipler, Görneç ve Çeşme etaplarını ikişer kez geçtikten sonra, günü Lefkoşa Cemsa'da bulunan seyirci özel etabını ikişerli çıkış yaparak noktaladı.

KUZEY KIBRIS RALLİSİ'NDE İKİNCİ GÜN TAMAMLANDI
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
19 Mayıs 2019 Pazar 07:32

KUZEY KIBRIS RALLİSİ'NDE İKİNCİ GÜN TAMAMLANDI

Gülgün Süt ana sponsorluğunda, Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu tarafından düzenlenen Kuzey Kıbrıs Rallisi'nde ikinci gün tamamlandı.

 Sabah 11.05'te Girne Amerikan Üniversitesi'nde kurulan Servis Alanı'ndan çıkış yapan ekipler, Görneç ve Çeşme etaplarını ikişer kez geçtikten sonra, günü Lefkoşa Cemsa'da bulunan seyirci özel etabını ikişerli çıkış yaparak noktaladı.

BC Vision Motorsport Takımı adına yarışan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ekibi ikinci günü genel klasman lideri olarak tamamladı. Skoda Fabia R5'inin yeni rengiyle Kıbrıs'a gelen ekip basın toplantısında mütevazi konuşmasıyla dikkat çekti. Burak Çukurova takım arkadaşlarının kendi evlerinde iddalı olduklarını kendisinin de onlara ayak uydurmaya çalışacağını belirtmişti. Kıbrıs Rallisinin ikinci gününde gördük ki tecrübeli pilot kendisini biraz hafife almış. Geçilen tüm etaplarda oldukça hızlı sürüşü izleyenleri ayağa kaldırdı. Deniz Fahri-Bahadır Gücenmez ekibinin 4.6 saniye önünde birinci sırada günü tamamlamayı başardılar. 

Rallinin ikinci gününde BC VISION takımından  Deniz Fahri-Bahadır Gücenmez ikilisi kendi evlerinde yine üstün performanslarını sergilemeye başladı. İlk gün seyirci etabında lastik patlatınca 7 saniye zaman kaybeden ekip 2.güne iyi başladı. İlk gün şansızlık yaşamasalardı, ikinci gün sonunda takım arkadaşının 3 saniye önünde lider tamamlayacaklardı. Üçüncü günün en iddalı isimleri olarak gözüküyorlar. Bugünkü performansı sergiledikleri takdirde geçen yılın ardından bu yıl da kendi evlerinde kazanacaklar. 

Üçüncülüğü ise Fahri'nin 1dakika 38 saniye ardında Castrol Ford Team Türkiye takımından Murat Bostancı-Onur Vatansever ekibi elde etti.

Murat Bostancı - Onur Vatansever güne şansız başladı. Günün ilk etabını geçerken otomobilleri sağ ön taraftan hasar aldı. Serviste aracı tamir ettikten sonra yarışa devam ettiler ancak tamir esnasında serviste gecikince zaman cezası aldılar. Günün iki etabında hasarlı araçları ile zaman kaybedince de geriye düştüler. Rallinin üçüncü günü sorunsuz bir şekilde yarışa devam edecekler.  

Genel klasmanda bir dakika geride üçüncü sırada üçüncü güne başlayacaklar. Sezonun ilk yarışı Ege Rallisini kazanan ekip bakalım son gün aradaki farkı kapatıp yarışı kazanabilecek mi gün sonunda göreceğiz.

Kıbrıs Rallisi ikinci gününde bir çok ekip yarış dışı kaldı. Türkiye'den gelen ekiplerimiz için ikinci gün pek iyi geçmedi. Castrol Ford Team Türkiye ekibinin genç pilotu Buğra Banaz'ın Ford Fiesta R5' radyatör delinmesinden dolayı yarış dışı kaldı. Üstün Üstünkaya Fiesta R2T'sini starttan iki viraj sonra devirdi. Şansız ekibe seyirciler hemen yardım etti. Otomobili düzelttikten sonra yarışa devam ettiler. Castrol Ford Team Türkiye takımının bir diğer ekibi Levent Şapçılar (Ceylan) ise şansızlık yaşayan bir diğer isimdi. Günün son etabında otomobilin altına saplanan bir kaya parça motora zarar verdi. Motor bloğu çatlayınca onlarda yarışa beyaz bayrak atmak zorunda kaldılar. Onlar için Kıbrıs Rallisi sona erdi ama güzel bir tatil başladı diyebiliriz.  

Kıbrıs Rallisinin finalinde yeniden görüşmek üzere.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar