Kudüs’te yollara ABD büyükelçiliği tabelaları asıldı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından 14 Mayıs'ta Amerikan Büyükelçiliği Tel Aviv'den Kudüs'e resmen taşınacak

Kudüs’te yollara ABD büyükelçiliği tabelaları asıldı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
7 Mayıs 2018 Pazartesi 16:10

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Devleti’nin 70. kuruluş yıl dönümü olan 14 Mayıs’ta Tel Aviv’de bulunan büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacacağını açıkladı. Taşınmanın geçici adresi, Kudüs'ün güneyindeki Arnona semtinde bulunan ABD Konsolosluğu. Konsolosluğa giden yollara ABD Büyükelçiliği tabelalarının asılmasına başlandı.

TRUMP, KUDÜS'Ü İSRAİL'İN BAŞKENTİ OLARAK TANIMIŞTI

Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan Donald Trump, “İsrail Filistin barışı için çalışmaya devam edeceğiz. Ortadoğu barışı için elimden geleni yapacağım. İsrail Filistin çatışmasına çözüm bulunacak. İsrail'in başkenti olarak tanıyacaktı. Bu yasa kongreden büyük çoğunlukla çıkmıştı. ABD'nin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararından bertaraf ettiler. Kudüs'ün bu şekilde tanınması gecikti.” açıklamasında bulunmuştu.

 

"KUDÜS FİLİSTİN'İN İŞGAL ATLINDAKİ BAŞKENTİ"

ABD Başkanı Donald Trump tarafından Kudüs’ün İsrail'in başkenti olarak tanınmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatını toplayarak Kudüs’ü Filistin’in işgal altındaki başkenti ilan etmişti.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar