Anneler Günü mesajları-Kısa, uzun ve resimli Anneler Günü mesajları, şiirleri

13 Mayıs Anneler Günü'nde annenize hediyenizin yanında sözcüklerle dile getireceğiniz en güzel mesajları sizler için derledik..

Anneler Günü mesajları-Kısa, uzun ve resimli Anneler Günü mesajları, şiirleri
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
12 Mayıs 2018 Cumartesi 14:57

Her yıl olduğu gibi bu yılda duygu dolu ve özel bir gün olan Anneler Günü 13 Mayıs Pazar günü geldi. Sizi adeta sevgiyle sarıp sarmalayan, şefkatiyle ruhunuzu okşayan anneleriniz için en özel günlerden biri kuşkusuz Anneler Günü. Anneler Günü’nü mutluluğa dokunan hediyelerle birlikte kısa, anlamlı ve resimli Anneler Günü mesajlarıyla bugünü daha da güzel hale getirebilirsiniz. Özellikle sosyal medya hesabından Anneler Günü paylaşımı yapacakların göz kulağı bu mesajlarda. İşte 13 Mayıs Anneler Günü’ne annenize özel işten, samimi ve en güzel anneler günü mesajları haberimizde.

13 Mayıs 2018’de kutlanacak bu anlamlı gün nedeniyle Anneler Günü mesajları en çok araştırılan konuların başında yer alarak trend listesinde zirveye tırmanıyor. Kısa ve uzun anneler günü kutlama mesajları ve sözleri sayesinde hayatınızda en önemli yere sahip olan annenizi daha da mutlu edebilirsiniz.

Anneler Günü Kutlama Mesajları 2018

-Gökyüzünden bir yıldız kayar dilek tutarız. Annem gözlerini kapar bütün dilekleri benim içindir. Ellerinden öperim anneciğim.

-Sen hayatımın kutup yıldızı oldun. Nereye gidersem gideyim ışığının altında sevginle uyudum. Doğru yolu buldum. Seni seviyorum annem.

-Geleceğini oluşturacak her yeni günün bir önceki günden daha güzel, isteklerine uygun ve seni mutlu edecek şekilde olmasını dilerim. Anneler günün kutlu olsun benim melek annem.

-Anne senin yüreğin taş olsa dayanır mı, kuş olsa, çiçek olsa, gündüz olsa, kırılmaz mı? Acıdan bir sap menekşenin boynu bu kez dağlar doğursun beni anne. Sen de ılık bir yağmur ol durmadan yağ kanayan yerlerime. Anneler günün kutlu olsun canım annem.

-Anne gökte bir ışık, anne parlak bir yıldız anne yoklukta bir düş, ayda bir yaldız anne tutunulan bir dal, dertlerin garip çizgisi anne gözümdeki yaşların bir virane dizgisi. Anneler günün kutlu olsun canım anam.

-Annem senin sevgin dünyamı ısıtan tek güneştir. Hiç ışığın eksilmeyecek biliyorum.

-Sen evimizin kraliçesi, başımızın tacısın.. en aziz varlığımız. Anneler günün kutlu olsun annem.

-Senin kucağın, senin merhametin beni yaşama bağlıyor sevgili anneciğim. Anneler günün kutlu olsun..

-Kuzey rüzgarı da esse, kopsa da fırtına, sığınacağım tek liman sensin annem. Hakkını nasıl öderim.. Başımı dizlerine koymaya geldim.

-Karşılıksız tek sevgi ananın çocuğuna duyduğu sevgidir. Ben kendi çocuklarımda senin sevgini buldum. Ve seni ne çok sevdiğimi bir daha anladım. İyi ki seninle varım annem. Ellerinden öperim.

-Kuzey rüzgarı da esse, kopsa da fırtına, sığınacağım tek liman sensin annem. Hakkını nasıl öderim… Başımı dizlerine koymaya geldim.

-Bana hayat veren ve hayatı öğreten biricik anneme sevgilerimle..

- Dünyada kimseyi seni sevdiğim kadar sevemem, bağlanamam. Anneler günün kutlu olsun canım annem.

- Penceresiz odamda, ışıkların en nadidesiydin. Akıl hocam, hayat danışmanımdın. Yollar ayrıldı ama kalpler asla. Seni seven yavrun anneler gününü unutmadı. İyi ki varsın annem.

- Sen hayatımın kutup yıldızı oldun. Nereye gidersem gideyim ışığının altında sevginle uyudum. Doğru yolu buldum. Seni seviyorum annem.

- Fedakârlık, sevgi, sabır ve güzellik ne demek tarif et derlerse; annem derdim canım annem seni bir gün değil her gün çok seviyorum. Anneler günün kutlu olsun.

- Biraz şans, biraz sevgi ve sabır, birer parça zaman, başarı ve memnuniyeti de eklersek malzemelere, hepsini karıştırıp senin için uzun ve dileklerinin gerçekleştiği bir "hayat pastası" yapabiliriz sanırım… Anneler günün kutlu olsun canım annem!

- Biricik annem.. Anneler günün kutlu olsun. Her zaman senin küçük bebeğinim..

- Anneler çiçek gibidir, onları hep mis kokulu yerlerde görebilirsin, senin için her zaman var olduklarını ve seni düşündüklerini bilirsin. Anneler günün kutlu olsun canım anam.

- Meğer dilimdeki ve beynimdeki en güzel kelime senin adınmış. Sana her seslenişimde ya acım diniyor ya da sevgim coşuyor. Anneler günü kutlu olsun.

- Benim için her şeye katlanan, her zaman yanımda olan, değeri biçilemeyen dünyanın en güzel annesine.. Anneler günün kutlu olsun Anneciğim.

-Seni bir gün değil her canım yandığında, başım sıkıştığında seni çağırıyorum. Sesimi duyan tek insan sensin. Anneler günün kutlu olsun ANNECİĞİM.

Anneler Günü Şiirleri

ANNE

Senin sesini

senin kokunu özledim anne

Gözlerini özledim,

Sözlerini özledim.

Kokunu özledim,

Benim güzel annem.

Beni büyüten,

Beni yaşatan.

Beni yürüten,

Sen değil miydin,

Benim güzel annem.

ANNE SEVGİSİ

Sıcağın sinmiş bana,

Seni severim ana,

Sensiz bana kan veren

Sensin bana can veren.

Küçükken yudum yudum,

Sütlerinle uyudum.

Kulağıma ninniler,

Neler söyledin neler.

Beni büyüttün ana,

Beni yürüttün ana,

Göremeyince seni

Kucaklarım gölgeni

SAKLA BENİ ANNE

Sen ninni söylerken anne

Ak güvercinler evimize

Gelinböcekleri konuyor

Saçımın tellerine

Sen masal söylerken anne

Mor menekşeler açıyor sesinde

Yüzünden kalkan kelebekler

Yavaşça konuyor kirpiklerime

Sen ninni söylerken anne

Başucumda mı uykum

Yastığımın altında mı

Söyle girsinler gözlerime

Söyle şu kedilere anne

Miyavlamasınlar eğri büğrü

Oyuncağımı korkutmasınlar

Girmesinler düşüne

Yumuyor gözlerimi gizli bir el

Yüzünü göremiyorum anne

Sar beni sakla beni

Sıcak sevgiler içine

Tavan nere gitti anne

Nere gitti evimizin duvarları

Daya ellerini anneciğim

Kediler düşmesin üstüme

Ali YÜCE

ANNECİĞİM

Ne sevimli bir annesin!

Ne tatlıdır senin sesin!

Benim canım mısın nesin

Sen olmazsan yapamam ben!..

Senden yakın kim var bana?

Kalbim, canım bağlı sana!..

Üzüntüm yok ondan yana

Seviyorsun beni de sen.

Gülsem güler yüzün

Ağlamamdan alır hüzün…

Senin gecen ve gündüzün

Işık alır sanki benden!

Rakım Çalapala

Anneler Günü Tarihçe

Anneler Günü kutlamalarının kökeni Eski Yunan uygarlığına dayanıyor. Yunanlılar Tanrıların annesi adına bahar aylarında kutlama yaparlardı. 1600'lü yıllarda İngilizler Annelerin Pazar'ı diye bir gün kutlarlardı. İngiliz anneler için düzenlenen kutlamalar Paskalya'dan sonraki ilk kırk gün içinde gerçekleşirdi. Bu dönemde İngiltere'de varsıl ve yoksul arasında büyük bir uçurum vardı ve yoksullar köle gibi çalışmak zorundaydılar. İş şansı uzakta olduğu için, hizmetçiler genellikle efendilerinin evlerinde yaşamak zorundaydılar. Annelerin Pazar'ı denilen günde, hizmetçilere izin verilir, onların anneleriyle zaman geçirmeleri desteklenirdi. Annelik Keki denilen bir tatlı pişirilir ve kutlama ruhunu desteklerdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar