Kayıp Lübnan Başbakanı ortaya çıktı

İstifasının ardından Suudi Arabistan'da ev hapsinde tutulduğu öne sürülen Lübnan Başbakanı Hariri Suudi Arabistan Kralı Selman'ı Riyad'da karşıladı.

Kayıp Lübnan Başbakanı ortaya çıktı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
12 Kasım 2017 Pazar 12:32

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Medine kentinde katıldığı bir dizi açılış ve programın ardından Riyad'a döndü.

Kral Selman'ı, Riyad'daki Kral Selman Hava Üssü'nde kardeşi ve eski Savunma Bakanı Emir Mukrin bin Abdulaziz, Veliaht Prens ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman, İçişleri Bakanı Prens Abdulaziz bin Suud bin Nayif ve diğer yetkililer karşıladı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA, Kral Selman'ı karşılamaya gelenler arasında birçok Suudi Arabistanlı yetkilinin yanı sıra önceki hafta Riyad'da istifa eden Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin de bulunduğunu aktardı.

LÜBNAN CUMHURBAŞKANI: SÖYLEDİKLERİ HÜKÜMSÜZ

Geçtiğimiz gün Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn tarafından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan yönetimine Hariri'nin Beyrut'a dönmesini neden engellediklerini açıklama çağrısı yapmış, "Lübnan, başbakanın uluslararası anlaşmalar aykırı bir durumda tutulmasını kabul etmiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Hariri'nin Suudi Arabistan'da şüpheli ve gizemli bir durumda yaşadığını belirten Avn, bu durumdan ötürü Lübnan Başbakanı'nın söylediklerinin hükümsüz olduğunu ifade etmişti.

Öte yandan Avn'ın yabancı büyükelçilerle yaptığı görüşmede, Hariri'nin kaçırıldığı bilgisini paylaştığı belirtilmişti.

NASRALLAH: HARİRİ SUUDİ ARABİSTAN'DA EV HAPSİNDE

Önceki gün de Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin Suudi Arabistan'da ev hapsinde tutulduğunu söylemiş, Hariri'nin istifasını, "Lübnan'daki siyasete Suudi Arabistan'ın görülmemiş müdahalesi" olarak nitelemişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar