Kanada'daki G7 Zirvesi sona erdi

Kanada'da yapılan dünyanın en gelişmiş ekonomisine sahip 7 ülkenin liderlerini bir araya getiren G7 Zirvesi sona erdi

Kanada'daki  G7 Zirvesi sona erdi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
10 Haziran 2018 Pazar 11:13

G7 olarak da bilinen dünyanın en büyük ekonomisine sahip gelişmiş yedi ülkeden oluşan grubun Kanada'nın Charlevoix bölgesinde gerçekleştirilen Liderler Zirvesi sona erdi.

Zirvede en çok konuşulan karar ise ABD Başkanı Donald Trump ve ABD'nin çelik ve alüminyum ithalatına ek vergi getirme kararı oldu.

Dünya liderlerinin Trump'ı ek vergilerden vazgeçmesi için ikna etmeye çalıştığı tarihi zirveden geriye, Angela Merkel'in resmi Instagram hesabından paylaşılan ve zirveye katılan liderlerin Trump'ın etrafını sardığı fotoğraf kaldı.

Alman Federal Hükümeti için çalışan fotoğrafçı Jesco Denzel tarafından çekilen kare kısa süre içerisinde sosyal medyada en çok paylaşılan fotoğraflardan biri oldu.

Büyük bir başarı yakaladık

Zirvenin kapanışını düzenlediği basın toplantısı ile duyuran ve aynı zamanda G7 Dönem Başkanı da olan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada heyetinin son dakika lobicilik çabaları sonrası, tüm liderlerin ortak bir zirve tebliğini kabul ettiklerini söyledi.

Başbakan Justin Trudeau, ABD Başkanı Donald Trump'un, ticaret hakkındaki gelişmelere dair duruşuna rağmen, iki günlük zirvenin sonunda büyük bir başarı yakaladıklarını ifade etti.

Kanada Başbakanı Trudeau, ABD ile aralarındaki gümrük tarifeleri konusunda daha önce söylediklerinin aynen geçerli olduğunu yineleyerek, "Biz Amerikalı işçiler zarar görsün demiyoruz ama Kanada da zarar görmesin." diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar