İstanbul Yeni Havalimanı ne zaman açılacak? 3.havalimanı ne zaman taşınacak?

İstanbul Yeni Havalimanı açılış çalışmaları hızla sürerken 3.havalimanının açılışıyla ilgili güncel bir açıklama geldi. İşte İstanbul Yeni Havalimanı ne zaman açılacak sorusunun cevabı..

İstanbul Yeni Havalimanı ne zaman açılacak? 3.havalimanı ne zaman taşınacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
17 Şubat 2018 Cumartesi 13:27

Türkiye'nin en büyük nufusa sahip. Megakent İstanbul'da bildiğiniz üzere 3.havalimanı yapılıyor. Peki ya İstanbul Yeni Havalimanı ne zaman açılacak? İşte 3.havalimanı için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak'tan açıklama.

İstanbul Yeni Havalimanı ne zaman açılacak?

İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği (İHMD) üyelerinin katılımıyla Florya DHMİ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ocak, havacılık sektöründe krizin 2017'de sona ermeye başladığını, yolcu sayılarında yeniden artışın başladığını söyledi. Rus yolcuların yeniden Türkiye'ye gelmesiyle hızla toparlandıklarını kaydeden Ocak, bu yıl Avrupalı yolcuları çekmek için tur operatörleriyle bazı iş birlikleri yaptıklarını belirtti.

Ocak, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapımı süren ikinci pistin 2019 yılında tamamlanacağını dile getirerek, "Ancak ikinci pistin tamamlanmasıyla ne yazık ki hemen 2 pistte hizmete başlayamıyoruz. Çünkü mevcut pist, 2000 yılından itibaren kullanılıyor. Çatlak ve ondülasyonlar var. İkinci pisti ana pist olarak hizmete almaya müteakip asıl ana pisti de onarıma alacağız. Sabiha Gökçen'de iki pist ile hizmet için hedeflenen tarih 2019'un sonunu bulacak." diye konuştu.

Funda Ocak, İstanbul Yeni Havalimanı için dünyanın gözünün üstünde olduğunu, Türkiye'nin başarı öyküsünü bu proje ile herkese göstereceğini ifade ederek, birinci etap inşaatın yüzde 80'inin tamamlandığını bildirdi.DHMİ ekibinin bu havalimanına sarf ettiği emeklerin görmezlikten gelinmemesi gerektiğine dikkati çeken Ocak, "Hedef 29 Ekim 2018. O tarihte bu havalimanımız açılacak. Bütün gelişmeler ve çalışmalar da bu konuda herhangi bir öteleme ve aksama olmayacağını açık seçik ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.

DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ocak, yeni havalimanı seferlerinde kullanılacak modern cihaz ile haberleşme ekipmanların hazır olduğunu, yer tesliminden sonra bunların montajının ve kalibrasyon çalışmalarının yapılacağını söyledi.

3.havalimanı ne zaman taşınacak?

Ocak, bir soru üzerine, yeni havalimanı ikinci etap çalışmalarında planlanan hava trafik kontrol ünitesi kuruluncaya kadar uçakların yaklaşma hizmetlerinin Atatürk Havalimanı'ndan verileceğini, kule hizmetlerinin ise İstanbul Yeni Havalimanı'ndaki kontrolörler tarafından icra edileceğini belirtti. Atatürk Havalimanı'ndan yeni havalimanına taşınma sürecine de değinen Ocak, "29 Ekim oranın tören tarihi, o gün olmaz. 30 Ekim 03.00'te taşınma sürecine başlanılacak ve 31 Ekim saat 23.55'te taşınma süreci tamamlanacak." dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar