İsrail’in müdahalesinde 163 Filistinli yaralandı

İsrail askerinin müdahale ettiği eylemlerde 163 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

1 9

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını ilan etmişti.

2 9

Filistinliler bu kara sonrası eylemlere başladı

3 9

İsrail askerlerinin müdahale ettiği eylemlerde 163 kişinin yaralandığı belirtildi.

4 9

Filistin Kızılay yetkilileri, Bata Şeria'da Filistinli gençler ve İsrail güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 66 Filistinlinin yaralandığını açıkladı.

5 9

Batı Şeria'da 5 kişinin gerçek mermiyle, 8 kişinin de plastik mermiyle yaralandığı belirtildi. 35 kişinin ise göz yaşartıcı gaz bombasından etkilendiği kaydedildi.

6 9

El -Bire Şehri'nin kuzey kesimindeki El-Mahkeme kontrol noktasında 5 gündür devam eden çatışmalarda 6 kişinin yaralandığı belirtildi. El-Halil'de ise gösterileri takip eden kameraman Nasır Eş-Şuyuhi'nin omuzundan kurşunla yaralandı.

7 9

Tulkarim'deki çatışmalarda da Filistinli bir gencin gerçek mermiyle ayağından ve bir başka gencin de domdom kurşunuyla omuzundan yaralandığı bildirildi.

8 9

Nablus kentinde Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında birkaç noktada çatışmalar yaşandı. Filistinli gençler Havara kontrol noktası yakınlarında otomobil lastikleri yaktı ve işgal askerlerine taşla kaşılık verdi.

9 9

Gazze Şeridi'nin doğusunda ve kuzeyinde sınıra yakın bölgelerde düzenlenen gösterilere işgal güçleri gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla müdahalesi sonucu 97 Filistinli yaralandı.