Irak ordusu Sincar ve Mahmur'un kontrolünü ele geçirdi

Irak merkezi hükümetine bağlı güvenlik güçlerinin Musul'un Sincar ve Mahmur ilçe merkezinde kontrolü sağladığı bildirildi.

Irak ordusu Sincar ve Mahmur'un kontrolünü ele geçirdi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
17 Ekim 2017 Salı 18:33

Irak Ordusu ve Haşdi Şabi güçleri, dün Kerkük ve bazı ilçelerine kontrol altına almıştı. Bugün sabah saatlerinde de Sincar'ın (Şengal) Irak ordusunun kontrolüne geçtiği bildirildi. Sincar'ın ardından Irak ordusunun Musul'un Mahmur ilçe merkezine girdiği ve Peşmerge'nin bölgeden çekildiği duyuruldu.


Sincar'da bulunan Peşmerge güçleri çekilirken, kent merkezine Haşdi Şabi güçleri girdi. Kent çevresinde ise Irak ordu birlikleri ile federal polisler konuşlandı.


HAŞDİ ŞABİ ŞENGAL'E GİRDİ


Bölgedeki kaynaklara göre, Irak Ordusu, Irak Federal Polis güçleri ile bu sabah saatlerinde Sincar'a giren Haşdi Şabi birliklerinin yaklaşık 500-600 kişiden oluştuğu ve kent merkezine girdikleri belirtildi.


Haşdi Şabi birliklerinin Şengal'e girmesi ile Peşmerge güçlerinin mevzilerini bırakıp çekildikleri, Irak Ordusu ile Federal Polis'in ise kent dışında konuşlandığı ifade edildi.


PKK'LI TERÖRİSTLER DE BÖLGEDE


Haşdi Şabi birliklerinin kent merkezindeki resmi kurumlara Irak bayrağı çektiği belirtilirken, Sincar’ın bazı bölgelerinde PKK'lı teröristlerin de bulunduğu kaydedildi.


Irak ordusu ve Haşdi Şabi birliklerinin Sincar'a girmesinden sonra Barzani'ye bağlı Peşmergeler'in şehir merkezi, Şebabit, Solax, Til Kasep, Hemedan, Tilbenat, Çimento Fabrikası gibi birçok bölgeden çekildiği bildirildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar