iPhone'u ve Mac'i çökerten internet sitesi

 iPhone ve Mac gibi teknolojik cihazların güvenlik açığından faydalanarak zararlı yazılımlarla etkileyen internet sitesi ortaya çıktı.

iPhone'u ve Mac'i çökerten internet sitesi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
18 Ocak 2018 Perşembe 17:19

Kötü niyetli bazı yazılımların akıllı telefonların güvenlik açıklarından faydalandığı ve cihaza zarar verdiği ortaya çıktı. Günün en çok dikkat çeken haberlerinden biri  "iabem97" kötü yazılımlı web site oldu. Peki ya bu web sitesi cihazlara nasıl zarar veriyor detaylar haberimizde.

iPhone'u ve Mac'i çökerten internet sitesi

Teknoloji devi Apple bu sıralar farklı konularda güvenlik açıklarıyla haberlerde yer alıyor. Yeni gelen güncelleme sebebiyle versiyonları düşen kullanıcıların yanında yeni bir sorun daha ortaya çıktı. iPhone ve Mac’i çökerten bir internet sitesi tespit edildi. Siteye tıkladıkları son dakikaya kadar zararlı bir içeriği bulunduğunu anlamayan kullanıcıları büyük bir tehlike bekliyor.

Teknoloji devi Apple şimdiye kadar güvenliği ile hep ön planda tutuldu. Fakat son iOS ve macOS High Sierra sürümlerinde yaşanan güvenlik açıkları şirketin itibarını zedeledi. Apple her ne kadar g/nvenlik açıklarını kapattığını iddia etsede araştırmacılar her geçen gün yeni açıklar keşfetmeye devam ediyor. Bugün elde edilen bilgilere göre, iPhone ve Mac'i çökerten bir internet sitesi ortaya çıktı. Cihazınızda bulunan linke tıkladığınızda iPhone kitleniyor.

iPhone'u yeniden başlatıp Ayarlar>Safari>Tarihçeyi ve Web Sitesi Verilerini Sil seçeneğine tıkladıktan sonra iPhone eski haline geri dönüyor. Mac'te ise sadece Safari tarayıcısından linke tıklandığında Safari çöküyor ve "Çıkmaya Zorla" seçeneği ile zar zor kapanıyor. Apple'ın bu güvenlik açığını önümüzdeki günlerde kapatması bekleniyor. Tehlikeye yol açmamak için o sitenin adresine haberimizde yer vermiyoruz. Ancak “iabem97” şeklinde başlayan siteye tıklamayarak sorundan kendinizi bir nebze koruyabilirsiniz.

iPhone'u çökerten mesaj

Apple iOS'u güvenli tutmak için sürekli güncellemeler yayınlasa da bir şekilde bir güvenlik açığı bulunuyor. Son açık mesaj uygulamasından kaynaklanıyor. iPhone'lara gelen bir mesaj telefonun kullanılamaz hale getiriyor.Aslında bu ilk kez yaşanmıyor. Benzeri bir durum birkaç kez daha yaşanmıştı. Bu seferki mesajda üç karakter yer alıyor.

Telefonunuzun çökmesi için mesajı açmanıza bile gerek yok.Mesaj içeriğinde iki emoji ve bir sayı yer alıyor. Bunlar beyaz bayrak şeklinde emoji, yanında '0' ve sonrasında gökkuşağı emojesi. Mesaj gelir gelmez telefonunuz işlem kabiliyetini yitiriyor. Dokunmatik ekran ve butonlar devre dışı kalıyor.Yapmanız gereken şey ise aslında oldukça basit. Öncelikle iOS'un en son sürümünü yüklemediyseniz yükleyin. Eğer telefonunuz mesaj yüzünden donduysa telefonunuz yeniden başlatın.

 iPhone'u çökerten mesaj ekrana geldiğinde ne yapmalı?

Böyle bir mesaj aldığınızda mesajlar uygulamasından çıkış yaparsanız iPhone’u yeniden başlatmadan sorundan kurtulmanız kolay. Takip etmeniz gereken adımlar şunlar:

  •  iPhone’unuzda Safari’yi açın
  •  Bu adrese girin.
  •  “Bu sayfayı Mesajlar’da açın” mesajı görüntülenince “Aç” diyin.
  •  Mesajlar uygulamasına girdikten sonra iPhone’u çökerten mesajı parmağınızı sola kaydırarak silin.
Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar