İlber Ortaylı: Demokrasi korunmazsa kalıcı olmaz

Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi (UKKSA), şiir, söyleşi, müzik belgesel, kültür gezisi, imza etkinliği çerçevesinde şair Can Yücel’in anısına düzenlenen söyleşiye katılan ünlü tarihçi ve yazar İlber Ortaylı Posta gazetesinden Faik Gürses'e konuştu.

İlber Ortaylı: Demokrasi korunmazsa kalıcı olmaz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
19 Ağustos 2018 Pazar 10:12

Can Yücel ile ilgili 'Sadece şair değil, şiirle büyümüş, hayatını Datça’ya adamış büyük bir isim. Çok zamansız aramızdan ayrıldı. Onu burada yeniden anmak ve arkadaşları ile bir arada olmak çok güzeldi.' açıklamasını yapan İlber Ortaylı, demokrasi ile ilgili kendisine yöneltilen sorulara da cevap verdi. 

'Demokrasi olmazsa olmazımız. Sizin fikriniz nedir?' sorusuna İlber Ortaylı, ''Uygar yönetimlerde halk tepki gösterebilmeli, eğer aksi olursa demokrasi korunamaz, kalıcı olmaktan da uzaklaşır. Modern toplumlarda devlet birey ilişkisinde demokrasinin önemi yadsınamaz.'' yanıtını verdi.

Eğitim sistemiyle ilgili İlber Ortaylı, ''Maalesef eğitim sistemindeki çarpık sonuçlar apaçık ortada. Bunun bir an önce normal seviyeye getirilmesi şart. Öğrenciler henüz bir sistemi benimsemeden diğerine geçiş yapılıyor. Bu da onları olumsuz olarak etkiliyor elbette. Son sınavlardan sonra ortaya çıkan tabloya bakın. Ne demek istediğim rahatlıkla okunabilir.'' açıklamalarını yaptı. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar