Hyundai KONA ve i30 Fastback, IF Design’dan yılın en iyi tasarımı ödülünü kaptı

Hyundai, iki yeni modeliyle dünyanın önde gelen tasarım ödülleri yarışmasından birincilikle ayrıldı.

Hyundai KONA ve i30 Fastback, IF Design’dan yılın en iyi tasarımı ödülünü kaptı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
27 Şubat 2018 Salı 15:13

Otomotiv kategorisinde Yılın Tasarımı ödülünü alan KONA ve i30 Fastback, çok yakında Türkiye’de de satışa sunulacak. Ben Kona'yı merak ediyordum bakalım Hyundai ürün gamında eksik olan küçük sınıftaki Crossover modelini pazara ne zaman sunacak, tasarımı nasıl bir şey olacak, Hyundai tutkunlarının beklentilerini karşılayabilecek mi? Sorular kafamda uçuşuyordu. Şimdi merakım iyice arttı.

Dünyaya yeni gelen ve o şık gözlerini yeni açan Kona şimdiden ilk önemli ödülünü aldı bile. Bu ödül öyle bir ödül ki onu havalara sokacağa benziyor. Düşünsenize best model yarışmasında birinciliği kazanan güzellerin en güzeli seçilen modelin havası ve mutluluğu nasıl oluyor. İşte bu tasarım yarışmasını ben tam da best model yarışmasına benzetiyorum. Tasarımcılar kendi modellerini en güzel ve en sanatsal çalışmalarıyla hazırlıyor ve sonunda sahneye çıkarıyor.

Kona aldığı bu yakışıklılık mı desem güzellik mi desem bilemedim şimdi, ama şunu biliyorum Türkiye'ye hava 1500 olarak gelecek. Baksanıza şu resimdeki duruşuna, ben yakışıklıyım, ben en güzeliyim, kaslarımı fark ettiniz mi, çekik gözlerim inci gibi parlıyor, büyük sis farlarım ve kocaman ağzım var, çift renkliyim, jantlarım yıldız gibi parlıyor. Ben güzelim arkadaş var mı benden güzeli işte diyor adeta.  Gerçekten güzel bir tasarımı var Kona'nın. Ben biraz çizgilerini Volkswagen Beetle'ye benzettim. Beetle'nin crossover versiyonu gibi duruyor.


Volkswagen Beetle

İnsan insan benzetilir ya, bende otomobilleri birbirlerine benzetmeyi seviyorum. Kona sanki genlerini Beetle'den almış bence. Şimdi fark ettim Kona'nın Cabriolet modeli de çok güzel olur bence.

Volkswagen Beetle Cabriolet

Neyse konuyu fazla dağıttım sanırım, en iyisi biz Konumuza dönelim. Bakalım haberin detaylarında neler var.




Hyundai, Nisan ayında ülkemizde satışa sunmayı planladığı B-SUVmodeli KONA ve C segmentindeki şık oyuncusu i30’un Fastback versiyonuyla uluslararası IF Design Tasarım Ödüllerini topladı. Bu önemli zafere iki modeliyle kavuşan Hyundai, otomotiv kategorisinde böylelikle ödülleri kimseye kaptırmamış oldu.

Geçtiğimiz yıl beş kapılı Hatchback versiyonuyla da aynı ödülü kazanan i30, bu kez de beş kapılı coupe formundaki Fastback ile ikinci kez aynı duyguyu yaşamış oldu.
Hyundai Avrupa Tasarım Merkezi Baş Tasarımcısı Thomas Bürkle, bu başarıyla ilgili olarak "Hyundai, endüstrinin önde gelen tasarım ödül organizasyonlarından birinibir kez daha kazanmanın haklı gururunu yaşıyor. Bizim için son derece önemli olan bu birincilikler, tasarıma karşıolan yaklaşımımızı vedizaynlarımızı geliştirme konusundaki kararlılığımızı kanıtlamış oluyor. i30 Fastback, klasik ve duygusal tasarımı birleştiren gerçek bir trendsetter.

KONA ise başarılı SUV ürünlerimiz için markaya yepyeni bir tasarım kimliği kazandırdı" dedi. IF Tasarım Ödülleri, 1953 yılından bu yana düzenlenerek, uluslararası anlamda bir değer taşıyor. Hyundai Motor Company, 2015 yılında i20, 2016 yılında Tucson ve 2017 yılında da Yeni Nesil i30 ile iF Tasarım Ödülünü kazanmıştı. Ben de buradan Hyundai tasarımcılarını kutluyor ve başarılar diliyorum.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar