Yeni Gmail arayüzünde neler değişti? Gmail'de eski arayüze nasıl geri geçilir?

Yeni Gmail arayüzü kullanıcıları ile buluştu. Peki ya yeni arayüzde neler değişti? Gmail’in eski arayüzüne geçmek için ne yapılması gerekir? Detaylar haberimizde.

Yeni Gmail arayüzünde neler değişti? Gmail'de eski arayüze nasıl geri geçilir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
4 Mayıs 2018 Cuma 10:52

Gmail kapalı olarak gerçekleştirdiği beta testlerinin ardından kullanıcılara yeni arayüz sunuldu. Gmail kullanıcılarına sessiz sedasız sunulan yeni arayüzde nelerin olduğu merak ediliyor. İsteyen kullanıcılar yeni arayüze geçiş yapabilecekler. Yeni Gmail arayüzüne geçmek için şuan için bir zorunluluk bulunmuyor.

Gmail Yeni Arayüze Nasıl Geçilir?

-Gmail’in yeni tasarım değişikliği mobil cihazlardan öte bilgisayar arayüzünü kapsıyor. Yeni Gmail arayüzüne geçmek için; 

-Gmail'inizi açtıktan sonra Ayarlar'a tıklayıp 'Try the new Gmail' veya 'Yeni Gmail'i dene' butonuna tıklayın.

-Ardından önünüze ilerleme ekranı gelecek. “ Next” ile devam edin.

Yeni Gmail arayüzünde neler değişti?

1.Güncellenen yeni arayüzde birçok yenilik mevcut. Örneğin size bir e-posta geldi ve siz 3 gün boyunca görmediniz, dönüş yapmadınız. Artık Gmail size unuttuğu mailler için uyarıyor ve dönüş yapmanızı sağlıyor. 

2.Yeni arayüzün diğer yeniliği ise; varsayılan olarak seçim yapmazsanız gelen e-postaların ilişiğinde yer alan resim, video ve dokümanları ayrıntılı olarak görebiliyorsunuz; iş pratikleşiyor; ayrıca e-postayı kontrol etmek durumunda kalmıyorsunuz.  'Akıllı Yanıt' sistemi Gmail'e de uyarlandı. Yeni tasarımda size gelen e-postalara metin yazmayıp; hızlıca size sunulan 'akıllı yanıt' seçeneklerini kullanabileceksiniz. 'Teşekkürler', 'Harika', 'Sağol' gibi standart yanıtlar haricinde siz de kendi akıllı yanıtlarınızı oluşturabiliyorsunuz.

3.Gmail'in yeni tasarımında belki de en dikkat çeken özelliği gönderilen e-postaların belirlediğiniz süre sonunda karşı tarafın mail kutusundan silinebilme imkanı. Karşı tarafın da bildiği bu özel e-postalara özel bir “gizlilik modu” yardımıyla süre belirleyebiliyor; karşı tarafa gönderdikten sonra istediğiniz süre sonunda tamamen iki yönlü silinebilmesini sağlıyorsunuz. Kendi kendini yok edecek bu tür e-postalardan alıcı da haberdar ediliyor.

Gmail'de eski arayüze nasıl geri geçilir?

Google’ın yeni arayüzü e-posta hizmeti yeni tasarımıyla birlikte birçok hizmeti sunuyor. Çoğu kişi kullansa da birçok kişi yeni arayüzü beğenmiyor. Gmail’in yeni arayüzünü beğenmeyip eski haline geri dönmek istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayın. Gmail'in yeni tasarımını denediyseniz ve klasik Gmail'in daha iyi olduğuna karar verdiyseniz, iki adımda eski görünüme geri dönebilirsiniz:

1.Gmail'i web tarayıcınızda açın ve “Ayarlar” düğmesine tıklayın.

2.Açılan menüden “klasik Gmail ürününe dön” seçeneğine tıklayın.

 Artık eski arayüzü kullanabilirsiniz. Google, klasik arayüzü ne kadar süreyle kullanabileceğinizi belirtmiyor ancak yeni arayüz zorunlu olana kadar kullanabilirsiniz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar