Gece kuru öksürüğü kesmenin yolları neler? Öksürüğe ne iyi gelir?

Birçok kişi uykuda uyurken bir gece kuru öksürükle uyanıyor. Peki gece kuru öksürüğe ne iyi gelir? Kuru öksürükten kurtulma yolları neler? Sizler için araştırdık...

Gece kuru öksürüğü kesmenin yolları neler? Öksürüğe ne iyi gelir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
4 Haziran 2018 Pazartesi 15:50

Hemen hemen her gece birçok insanın uykusunda uyanmasına neden olan ve gün içinde de rahatsız eden kuru öksürükten kurtulma yolları neler?

Öksürük, vücudun boğaza ve akciğerlere girmesini istenmeyen parçacıkları atabildiği bir mekanizmadır. Gün içinde herhangi bir zaman aralıklı öksürük nöbetleri; vücudun tüm istenmeyen maddeleri solunum sisteminden uzaklaştıran koruyucu bir tepki olarak kabul edilir. Bununla birlikte, gece gündüz sıklıkla öksürmek normal değildir ve tıbbı müdahale gereklidir.

GECE ÖKSÜRÜĞÜNÜN SEBEPLERİ

Öksürüğün nedeni astım, sinüzit vb. kronik hastalıklar olabileceği gibi, havalardaki değişim nedeniyle de öksürük meydana gelebilir.

İçilen sigara da öksürüğün nedeni olabilir. Uzun zamandır içilen sigara vücutta mukus üretimini artırır. Bu aşırı mukus üretimi toksik parçaların birikmesiyle birlikte, geceleri öksürükle sonuçlanır.

 Virüs enfeksiyonu soğuk algınlığı ve mevsimsel grip gibi üst solunum yollarını etkileyerek geceleri öksürüğü tetikleyebilir.

Gece öksürüğü; kalbin çok iyi çalışmadığını gösterebilir. Açık olmak gerekirse bu durum konjestif kalp yetmezliği belirtisi olabilir. Kalp yetmezliği olan kişilerde mukus üretmede problemler yaşanır. Kalp problemleri sırasında öksürülen mukus, pembemsi renktedir

Bronşit veya zatürre dahil akciğer enfeksiyonları da gece öksürüğüne neden olabilir. Viral bir enfeksiyon olan bronşit, tipik olarak akciğerlere ve hava yollarından taşınan bronşların şişmesine yol açar. İltihap, hava geçişlerini daraltır, bu da düzgün nefes almayı zorlaştırır.

GECE ÖKSÜRÜĞÜNÜN TEDAVİLERİ?

 Gece öksürüğünü yaşayan kişilere ilk önce ilaç tedavisi uygulanır. Gece öksürüğü yaşayan kişilere Tessalon Perles (Benzonatate) ilacı reçete edilir. Bu ilaç öksürüğü bastırır. Kronik kuru öksürük için de oldukça etkilidir. Bu ilaç öksürük için etkilidir ancak, alınmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır

Antihistaminler yani alerji ilaçları da alerjik öksürüğü azaltmaya yardımcıdır. Benadryl and 'Robitussin Allergy and öksürük şurupları histamin salınmasını engeller ve bu sebeple alerji belirtilerini önler veya azaltır.

 Vicks

 Uyduğunuz anda öksürük geceleri siz çok rahatsız ederek uyandırabilir.  Ani gelişen bir öksürükten kurtulmanın en basit yolu ise şöyle…

 İlk önce ayaklarınızı ılık su ile yıkayın daha sonra  vicks sürerek ayak tabanınıza hafif masajlar yapın. Yapılan masajdan sonra çoraplarınızı giyerek uyuyun. Dakikalar içinde öksürüğün durduğunu hissedeceksiniz. Bu şekilde rahat bir uyku çekebilirsiniz.  

Bol su için

Gün içinde bol bol su içmek, mukusun vücuttan atılmasına yardımcı olacağı için göğüs tıkanıklığı ve öksürüğe iyi gelecektir.

Bal yiyin

 Uyumadan önce 1 kaşık bal yemek öksürüğü atacaktır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar