Football Manager'da eşcinsel oyuncularda olacak

Spor oyunlarından Football Manager'in (FM) beta olarak sunulan 2018 versiyonunda, futbolcular eşcinsel olduklarını açıklayabiliyor.

Football Manager'da eşcinsel oyuncularda olacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
31 Ekim 2017 Salı 20:43

Football Manager oyunun yapımcısı Sports Interactive (SI), söz konusu özelliğin "regens" denen altyapıdan yetişen sanal oyuncularda geçerli olduğunu açıkladı.

Bunun yanı sıra da eş cinsel olduğunu açıklayan LA Galaxy oyuncusu Robbie Rogers gibi oyuncular da ilerleyen dönemde yeni kimliğiyle oyuna eklenecek. SI yöneticileri bu özelliği eklemeden önce spor ve eğlence dünyasında eş cinsel olduğunu açıklayan isimlerle görüşüp hikayelerini de dinlemiş ve hazırlıklarını bu doğrultuda gerçekleştirmiş.

Bu yeni özellik bazı kısıtlamaları da ister istemez beraberinde getiriyor. Eş cinselliğin yasak olduğu ülkelerin vatandaşları ya da o ülkelerin futbol liglerinde oynayan futbolcular, eş cinsel olduğu açıklayamayacak.

Spor dünyasındaki homofobiyi azaltmayı amaçlayan bu yeni özellik ayrıca oyunun kendisine de etki edecek. Eş cinsel futbolcular ekonomik anlamda takımlarına katkıda bulunacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar