Fallout 76 ve Vault 76 ne demek? Fallout 76 oyunu nasıl oynanır?

Oyunseverler için yeni bir oyun daha geliyor. Serinin geliştirici şirketi Bethesda tarafından yeni oyun Fallout 76 Twitch yayını üzerinden duyuruldu. Peki ya Fallout 76 ve Vault 76 ne demek? Fallout 76 oyunu nedir, nasıl oynanır?

Fallout 76 ve Vault 76 ne demek? Fallout 76 oyunu nasıl oynanır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
11 Haziran 2018 Pazartesi 09:00

Fallout 76 oyunu hakkında ilk detaylar Bethesda tarafından duyuruldu. Oyunla ilgili detaylı bilgiler ise 10 Haziran’da E3 Konferansı’nda açıklanacak. Oyunun muhtemel çıkış tarihi ise 2018 Ekim ve ya Kasım aylarında. Bethesda tarafından gizemli bir biçimde ortaya çıkarılan yeni Fallout oyununun serinin devamlılık arz eden, hikaye tabanlı bir oyun olmama olasılığı var. Oyunun yapısı, bugüne değin yapılmış hiçbir Fallout'a benzemeyecek. Oyun da tek oyunculu mod da bulunacak ama asıl odaklanılan, DayZ ve Rust gibi online tabanlı bir hayatta kalma oyunu yapma yönünde. Hikaye modunun ne kadar önemli olacağı, kısa bir deneyimle çok oyunculu moda mı yönlendireceği belirsiz. Tüm bunları öğrenmek için 10 Haziran'daki Bethesda konferansının izlenmesi gerekecek.

Fallout Nedir?

Fallout, Interplay tarafından 30 Eylül 1997 tarihinde piyasaya çıkartılmış ve oyuncular tarafından büyük bir ilgi ile karşılanmış bilgisayar oyun.

Fallout 76 oyunu nedir, nasıl oynanır?

Fallout serisi, serinin geliştirici şirketi Bethesda tarafından resmi Twitch yayını üzerinden duyurulan Fallout 76 ile devam ediyor. Serinin bundan önceki oyunu 7 yıllık bekleyiş ardından 2015 yılında oyuncularla buluşmuştu. Çıkış tarihine dair herhangi bir bilgi bulunmayan Fallout 76’nın görsel özellikleri yayınlanan videoda görülebilmekte. Fragmanda sık sık görülen ve oyuna adını veren 76 sayısının Vault 76’ya işaret ettiği konuşuluyor. Bahsi geçen Vault 76 ise önceki oyunlarda bahsedilmesine rağmen hiçbir oyunda bu zamana kadar görülmedi. Arka planda çalan şarkı ise, oyunun Batı Virginia bölgesinde geçeceğine, Vault 76’nın da buradaki sığınaklardan biri olduğuna işaret ediyor olabilir.

Batı Virginia eyaleti, Fallout 3’ün geçtiği Washington eyaletine komşu konumda bulunuyor. Bazı kaynaklar, Fallout 76’nın online bir oyun olacağını iddia ediyor. Bethesda oyunu E3 2018’de sergileyecek. Şimdilik fragmandaki ipuçlarıyla yetinmemiz gerekiyor. Kısa tanıtımda, oyunun yer altı kasalarının (vault) birinde yaşan bir karakterin Pip-Boy giyilebilir bilgisayarını takması ve "geri alım gününü" kutlamaya hazırlanmasından başka pek bir şey göstermedi. Karakterin tulumunun arkasında da "76" sayısı bulunuyordu. Ayrıca firma, kısa bir süre önce en büyük markalarından bazılarını da güncelledi ve Skyrim ile Doom'un VR ve Nintendo Switch sürümlerini yayınladı. 2015 yılının Fallout 4 oyununun bir VR sürümü de yayınlandı.

Fallout 76 ve Vault 76 Nedir?

Fallout 76, videodan anladığımız kadarıyla Vault 76‘da geçecek bir oyunu sunacak. Oyunun yeni bir maceradan ziyade bir simülasyon oyunu olacağı düşünülüyor. Vault 76’da geçen ve küçük görevler yapacağımız bir mobil oyun karşımıza çıkabilir. Açıkçası büyük bir oyundan ziyade casual bir oyun bekleniyor. Vault 76, daha önce Fallout 3 ve Mothership Zeta eklentisinde, ayrıca Fallout 4’te de bahsi geçen barınaklardan birisi. Fallout 4’te bu barınağı, 1776’da kurulan ABD’nin kuruluşunun 300. yılı anısına 2076 yılında açıldığından bahsedilmişti. Videonun fonunda çalan Batı Virginialı sanatçı John Denver’ın müziği, oyunu Washington’a komşu olan Batı Virginia civarında geçeceğine dair bir ipucu olabilir.

Oyunların geçtiği tarihler şöyle;

Fallout: 2161

Fallout 2: 2241

Fallout 3: 2277

Fallout 4: 2287

Fallout New Vegas: 2281

Fallout 76: 2102

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar