Facebook için kıyamet senaryosu

2018 Dünya Ekonomi Forumu’nda, Facebook'un 20 yıl içinde tarih olacağı öngörüsünde bulunuldu.

Facebook için kıyamet senaryosu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
24 Ocak 2018 Çarşamba 10:25

2018 Dünya Ekonomi Forumu, Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin açılış konuşmasıyla başladı. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ekonomistlerinden David Autor, Facebook gibi bugünün bazı teknoloji devlerinin, geçmiş çağlarda bir sektör oluştuğunda ona hükmeden dev şirketlerin yaşadığı akıbeti yaşayacağı öngörüsünü dile getirdi.

Amerika Bülteni'nin haberine göre, Davos Dünya Ekonomi Forumu'nun ‘Tekellerle birlikte yaşayabilir miyiz’ başlıklı oturumunda konuşan ekonomist, internet sektöründe halen, bir şirketin rakiplerinin piyasa pastasının çok küçük bir dilimi için mücadele etmek zorunda kalmalarının avantajını yaşadıkları "kazanan çoğunu alır" piyasası evresinde yaşadığımızı belirtti.

"Bundan dolayı da, Amazon ve Facebook gibi firmalar organik bir büyüme içinde. Örneğin insanlar Facebook’a üye oluyor çünkü tanıdıkları insanlar Facebook’ta. Ancak bu, böylesi büyümenin sağlıklı veya uzun vadede sürdürülebilir bir büyüme olduğu anlamına gelmiyor" diyen ve daha önce de belli sektörlerde böylesi tekellerin hükümran olduğu dönemler yaşandığını kaydeden Autor, ABD’nin 19’ncu yüzyılında en büyük şirketlerini oluşturan ve her biri tekel olan demiryolu şirketlerini örnek gösterdi.

DÜNYA EKONOMİK FORUMU’NUN TEMASI "Parçalanan Dünyada Ortak Gelecek Oluşturmak" ana temasıyla düzenlenen Davos Zirvesi’nde, 400'ün üzerinde oturum gerçekleştirilecek. Yarıya yakını kapalı düzenlenecek toplantılarda, ülkeler arasındaki ortak sorunlarla mücadelede uluslararası iş birliğini canlandırma konusuna odaklanılıyor.

Zirvenin ana konuları arasında küresel ekonominin durumu, güvenlik ve çevre gibi başlıklar olacak. Toplantılarda, ekonomik toparlanmanın sürdürülebilirliği, ticaret, teknolojik değişim, çevreye verilen zararlar, refah paylaşımı, terörle mücadele, çok kutuplu dünyada yön bulmak, toplumsal bölünmelerin üstesinden gelmek ve para politikaları gibi alanlarda ortak çıkarlar doğrultusunda uluslararası iş birliğinin önemi ele alınıyor.

 TÜRKİYE’Yİ ŞİMŞEK TEMSİL EDİYOR Toplantılarına Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya katılıyor

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar