Ekmek fiyatları arttı mı, ne kadar olacak?

Fırıncılar Federasyonu artan üretim maliyetlerinin ekmek fiyatına yansıyacağını ancak bunun enflasyon oranının üzerinde olmayacağını açıkladı. Peki ama Ekmek fiyatları arttı mı, ne kadar olacak?

Ekmek fiyatları arttı mı, ne kadar olacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
5 Temmuz 2018 Perşembe 16:02

Ekmek fiyatları arttı mı, ne kadar olacak?

Federasyon Başkanı Balcı, ''Akaryakıtta yüzde 28, maya fiyatında yüzde 20 artış meydana geldi. Devlete ödemiş olduğumuz sosyal güvenlik primlerinde yüzde 23 bir artış meydana geldi. Gerçekten fırıncı esnafımızın bir fiyat artışı yapması söz konusu hale gelmiştir.'' açıklamasını yaptı. Ekmek fiyatları arttı mı, ne kadar olacak? İşte ekmek fiyatlarıyla ilgili son bilgiler AzÖnceOldu'da. 

Ekmek fiyatları arttı mı, ne kadar olacak?

Kasım 2017'den beri ekmek fiyatlarının artmadığını ama geçen süre içerisinde üretim maliyetlerinin arttığı belirtildi. Önümüzdeki ay ekmek fiyatında bir artış olacağı da edinilen bilgiler arasında. Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı'nın 15 kuruş artış olacağı açıklamasına da yanıt veren Balcı, ''Doğru bulmak mümkün değil. Bütün unlarda 10 lira bir artış algısını yaratmak doğru değil. En makul seviyede olacak artış. Enflasyonun üzerinde olmaması konusunda gerekli çabayı sarf ediyoruz.'' cümlelerini kullandı. Yıllık ekmek tüketimini karşılayacak kadar hasat yapılacağını da söyleyen Balcı, halkın tedirgin olmaması gerektiğini belirtti.  

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar