Dünya şampiyonu boksör Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek istiyor

Rus rakibini yenip dünya şampiyonu olan Suriyeli boksör Manuel Charr, 'amca' diye seslendiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek istiyor.

Dünya şampiyonu boksör Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek istiyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
4 Aralık 2017 Pazartesi 12:39

Suriye asıllı boksör Mahmut Ömer Manuel Charr, geçtiğimiz hafta Almanya’da Rus rakibi Alexander Ustinov’u yenerek ilk kez dünya şampiyonu (WBA) olmuştu.

Charr, ''Ben mülteci olmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Erdoğan’ın Suriyeli mültecilere ne kadar yardımcı olduğunu da çok iyi biliyorum. Bunun için kendisine minnettarım. Kendisi benim gönlümde dünya şampiyonudur. Bu minnettarlığımın bir karşılığı olarak, dünya şampiyonluğunu kazanınca Türkiye’ye uçarak kendisini ziyaret edip, kemerimi hediye etmek istiyorum." şeklinde konuşmuştu.

'SURİYE'Yİ YENİDEN İNŞAA EDELİM'

Şampiyonluğun ardından Gerçek Hayat dergisine konuşan Charr Suriye’de yaşananları yakından takip ettiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“Ablam hala orada yaşıyor. Gözümüz kulağımız hep orada. Bir an önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşerek barışa katkı sağlamak istiyorum. Suriye ve Türkiye ilişkilerini düzeltmek isterim. Birlikte Suriye’yi yeniden inşaA edelim, acıları dindirelim.”

'ERDOĞAN AMCAYA VE TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR EDERİM'

Kazandığı kemeri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etmek istediğini söyleyen Charr, şunları ifade etti:

“Ben WBC (Dünya Boks Konseyi) ve WBA (Dünya Boks Organizasyonu) görevlendirdiği barış elçisiyim. Türkiye’yi ziyaret etmek benim için gurur verici olur. Recep Tayyip Erdoğan amca ve Türk halkına, Suriyeliler için yaptıkları fedakarlıklardan dolayı teşekkür etmek istiyorum.

'TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVİYORUM'

29 yıldır Almanya’da yaşamasına rağmen henüz Alman vatandaşı olmayan Charr, Türk vatandaşı olmak istediğini de belirterek,“Türkiye’yi çok seviyorum. Antrenörüm Türk, basın danışmanım Türk, etrafımdaki arkadaşlarım, dostlarım Türk. İstanbul’da bir ev almak ve ara sıra da olsa orada yaşamak istiyorum. Türkiye ve Türkleri çok seviyorum” şeklinde konuştu.

'KEMERİMİ ERDOĞAN'A HEDİYE EDECEĞİM'

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek istediğini de belirten Suriyeli boksör Charr, "Kemerimi ona hediye etmek isterim" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar