Donald Trump'tan Suriye açıklaması: Yakında eve döneceğiz

İran'a Akdeniz'e ulaşma fırsatı vermeyeceklerini açıklayan ABD Başkanı Donald Trump, "Güçlü ve kalıcı bir iz bıraktıktan sonra Suriye'den çıkmayı çok isterim, yakında eve döneceğiz." dedi.

Donald Trump'tan Suriye açıklaması: Yakında eve döneceğiz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
24 Nisan 2018 Salı 20:19

ABD Başkanı Donald Trump, "İran'a Akdeniz'e ulaşma fırsatı vermeyeceğiz. Suriye'den çıkmayı çok isterim. Güçlü ve kalıcı iz bıraktıktan sonra Suriye'den çıkacağız" açıklamasında bulundu.

"SURİYE İNSANLARI GELECEKLERİNİ ÖZGÜR ŞEKİLDE SEÇMELİ"

Trump Suriye konusuna ilişkin, ''Suriye'den çekilmeyi çok isterdim'' açıklamasını yaparken Macron ''Suriye sorununu ele aldık. Bugün Suriye konusunda, DEAŞ karşısında uluslararası koalisyon için bir aradayız ama yarın Suriye’de siyasi çözüm konusunu çözmemiz de gerekiyor. Suriye insanları geleceklerine özgür şekilde seçmeli'' dedi.

Macron, ''İran ile yeni bir anlaşma üzerinde çalışmak isterdik, çıkarlarımız dâhilinde resme daha geniş bakmak gerekir'' vurgusu yaptı. Trump ise ''anlaşma olabilir de olmayabilir de'' dedi.

"DEAŞ KONUSU BİTTİ"

Suriye konusunda sürecin ne kadar uzaması bekleniyor sorusuna Macron, ''Uluslararası koalisyonun DEAŞ konusu bitti şimdi barış insansı sürecinin başladı, diplomatik işi bitirmemiz lazım, bunun daha başındayız'' dedi. Sahada DEAŞ karşısında bulunduk, şimdi yeni bir çerçevede savaş sonrası adaptasyon zeminin hazırlanması ve sahadaki realitenin düzelmesi ve uzun vadeli barışın tesisi için ortak çalışacağız'' ifadelerini kullandı.

Trump ise Fransa ile bu konuda yakın çalıştıklarını ifade etmekle yetindi.

Macron, işgal değil barış inşasının önemini vurguladı ve endişelerin çözümüne bu yönde yaklaşmak gerektiğini vurguladı.

Trump ise Ortadoğu'nun ABD'ye 7 milyar dolar maliyeti olduğunu ve karşılığında hiçbir şey alınmadığını vurguladı. ''ABD bedel ödemeye devam etmeyecek, sahada askerlerimiz var'' diyen Trump, bunun bedelini ödeyecek ülkeler olduğunu ifade etti.

Trump İran'ın kendilerini tehdit etmesi durumunda bunun bedelini ödeyeceğini de vurguladı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar