Cumhurbaşkanı Erdoğan-Papa görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Papa Francis'le görüştü. Erdoğan'ın ziyareti 59 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı düzeyinde Vatikan'a yapılan ilk ziyaret olma özelliği taşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Papa görüşmesi sona erdi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
5 Şubat 2018 Pazartesi 11:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Vatikan'da Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis ile baş başa görüştü. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Erdoğan ile Papa görüşmesinde, ABD yönetimine Kudüs kararının sakıncaları ve uygulamaya geçirilmemesi yönünde telkinleri sürdürmenin önemine değinildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Papa görüşmede, Kudüs'ün, BM kararları ve uluslararası hukuk tarafından belirlenmiş statüsünün muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladılar.

Görüşmede, yabancı düşmanlığı ve İslamofobi ile ortak mücadeleye değinildi, dinleri terörle ilintilendirmenin yanlış olduğu  vurgulandı

İslam'ı terörle özdeşleştirmeye yönelik kışkırtıcı söylemlerden uzak durulması gerektiği Erdoğan ile Papa görüşmesinde belirtildi.

Papa, Apostol Sarayı'nda, konuklarını ağırladığı Kütüphane Salonu'ndaki görüşme öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıda karşıladı.

 İtalyanca "Buongiorno" diyen Papa'ya, Cumhurbaşkanı Erdoğan da "How are you" sözleriyle karşılık verdi.

 "Gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Papa da ziyaretinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Fransız haber ajansı AFP'nin aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Vatikan'da Papa Francis ile bugün yapacağı görüşme öncesi İtalya'nın başkenti Roma'da gösteri yasağı ilan edildi.

Fransız haber ajansı AFP'nin haberine göre, İtalyan yetkililer Roma'nın merkezinde 24 saatlik gösteri yasağı ilan etti.

3 bin 500 İtalyan polisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret süresince koruyacağı bildirilmişti.

Dün gece Roma'ya hareket eden Erdoğan'ın bu akşam Türkiye'ye dönmesi planlanıyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar