Kriz SMSC nedir? Bu mesaj kriz SMSC platformu tarafından gönderilmiştir ne demek?

Ülkemizde binlerce kişiye “Bu mesaj kriz SMSC platformu tarafından gönderilmiştir” mesajı gönderildi. Peki ya kriz SMSC nedir?

Kriz SMSC nedir? Bu mesaj kriz SMSC platformu tarafından gönderilmiştir ne demek?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
4 Mayıs 2018 Cuma 09:39

Binlerde kişi cep telefonlarına gelen “Bu mesaj kriz SMSC platformu tarafından gönderilmiştir” mesajıyla karşı karşıya kaldı. Peki ya doğal afet durumlarında ve kriz anında kullanıcılara gönderilen Kriz SMSC nedir? “Bu mesaj kriz SMSC platformu tarafından gönderilmiştir” ne demek? Tüm merak ettikleriniz haberimizde.

Bu mesaj kriz SMSC platformu tarafından gönderilmiştir ne demek?

Belirli bölgelerdeki insanların cep telefonlarına kısa mesaj geldi. Bu gelişmenin arkasından kimden, neden ve hangi amaçla gönderildiği kullanıcıların akıllarında büyük bir soru işareti bırakan Kriz SMSC hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak üzere araştırmalara başlandı. Doğal Afet Kurumu tarafından gönderilen bu mesaj sonrasında kullanıcılar tedirgin oldu.

"Bu mesaj kriz SMSC platformu tarafından gönderilmiştir" B002 şeklinde bilgilendirme mesajı kriz SMSC tarafından 80 milyon kişiye ulaşabilecek kapasiteye sahip mesaj olma özelliği göstermektedir. Öte yandan Defne Telekomünikasyon vasıtasıyla üretilen Kriz SMSC, Doğal Afet Kurumu tarafından kullanıcıların cep telefonlarındaki operatörleri üzerinden gönderilmektedir.

Belirli bölgelerde yaşayan kişilerin cep telefonlarına SMS (kısa mesaj) şeklinde gönderilen Kriz SMSC, kısaca olası bir kriz anında, afet ve acil durumlarda tüm operatör kullanıcılarına gönderilen bilgilendirme ve uyarı mesajıdır. Ancak bilgilendirme ve uyarı mesajında bahsi geçen bir kriz anı şu an için bulunmamaktadır. Kullanıcıların karşılaştığı bu mesaj muhtemelen deneme amaçlı gönderilmektedir. Konuya ilişkin henüz kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte yeni bir bilgi gelmesi dahilinde haberimizin içeriğinde yer vereceğiz.

Kriz SMSC nedir?

Bölgesel bir afet veya acil durumda sadece o bölgedeki aboneleri haberdar etmek gerekebiliyor. Bu durumda da Defne Telekomünikasyon mobil operatörlerin hizmetine Cell Broadcast ürününü sunuyor. Cell Boadcast ile mobil operatörler istenen bölgedeki abonelere, şebekeye bağlı kalmadan baz istasyonları aracılığıyla bilgilendirme mesajlarını güvenilir ve hızlı bir şekilde yayınlayabiliyor. Acil SMSC ve Cell Broadcast ürünleri, regulasyon kurallarına da tam uyumlu şekilde çalışıyor ve istenen tüm kriterleri eksiksiz olarak karşılıyor. Örneğin kriz anında tüm abonelere SMS gönderimi yapılacağı zaman, ancak kademeli onay mekanizması çalıştıktan sonra SMS gönderimi gerçekleştirilebiliyor, bu da istenmeyen kullanımları önlüyor. Amerika, Japonya ve Güney Kore gibi pek çok gelişmiş ülkede tüm ülkeyi ya da belli bölgeyi etkileyen afet, kriz veya herhangi bir acil durum anında halkı toplu olarak bilgilendirmek ve uyarmak için SMS kullanılıyor. Mobil operatörlerin saatte 80 milyon aboneye SMS atmasını destekleyen Acil SMSC ürününün yanı sıra, sadece belli bölgeleri hedefleyen mesajların yayınlanmasını da Cell Broadcast çözümümüz ile gerçekleşiyor. Cell Broadcast 2G, 3G ve 4.5G radyo şebekelerinde de kullanılacak şekilde geliştirilmiştir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar