Bayraktar TB2, 35 bin uçuş saatini doldurdu

Terörle mücadele kullanılan İnsansız Hava Aracı (İHA) Bayraktar TB2, 35 bin uçuş saatini doldurdu.

Bayraktar TB2, 35 bin uçuş saatini doldurdu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
12 Aralık 2017 Salı 19:30

Terörle mücadele kullanılan İnsansız Hava Aracı (İHA) Bayraktar TB2, 35 bin uçuş saatini doldurdu.

Baykar Makina, Bayraktar TB2 ile ilgili son gelişmeyi resmi twitter hesabından paylaştı. Şirketten yapılan açıklamada, “Bayraktar TB2; İHA’lar vatan savunması için semalarımızda 35.000 uçuş saatini doldurdu. Vatanımıza Milletimize Hayırlı Olsun.” denildi

Selçuk Bayraktar, İstanbul’da düzenlenen IBPF 2017’de TSK’ya teslim edilen silahlı İnsansız Hava Aracı (İHA) TB2’nin özelliklerini açıklamıştı.

TB2’nin bütün tasarımının kendilerine ait olduğunu dile getiren Bayraktar, “TSK’ya teslim edilen son prototip ise işte Bayraktar TB2, ‘Taktik Blok 2’ dediğimiz 12 metre kanat açıklığı olan bütün tasarımı bize ait olan yüzde 93 rekor seviyesinde yerli sanayi katılımıyla gerçekleşmiş taktik insansız hava aracı sistemi. Tabi bu uçaklar da bide yer segmenti var. Bunun yanında bu uçak 24,5 saat havada kalarak hem kendi sınıfında dünya rekoru diyebileceğimiz havada kalma süre rekorunu kırdı. Türkiye’nin de hava da kalma rekoru için en uzun dayanım deniyor, rekor bu uçakta. Aynı zamanda 27 bin fit irtifaya çıkarak o dönemde bir ilke imza atmış bir uçak, 650 kilogram civarında. 27 saate kadar da havada kalabiliyor. İçinde 40 kadar farklı bilgisayar var. Hepsini biz tasarlıyoruz. Elektroniğini biz tasarlıyoruz onun içine giren yüz binlerce satır yazılım var onları biz yazıyoruz. Bu mekanik bir sistemle bütünleşiyor onu da mühendis arkadaşlarımız yapıyor” diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar