Bakan Arslan: Türksat 5A ve 5B'yi SpaceX uzaya taşıyacak

Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türksat 5A ve 5B uyduları SpaceX’in Falcon 9 roketleriyle uzaya taşınacağını duyurdu

Bakan Arslan: Türksat 5A ve 5B'yi SpaceX uzaya taşıyacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
9 Kasım 2017 Perşembe 13:24

Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Global SatShow’un açılışında konuştu. Bakan Arslan Türksat 5A ve 5B uyduları SpaceX’in Falcon 9 roketleriyle uzaya taşınacağını açıkladı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla Türksat 5A-5B uydularının Airbus tarafından üretilmesinin imza töreni gerçekleştirildi. İmza törenine Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Vecdi Gönül, Airbus Uzay Sistemleri Fransa Başkanı Nicolas Chamussy, Airbus Savunma ve Uzay Sistemleri İngiltere Direktörü Colin Paynter katıldı.

2020 yılında uzaya fırlatılacak olan Türksat 5A ve 5B ile Türkiye'nin ilk yerli uydusu 6A hizmete girdiğinde Türkiye'nin 6 haberleşme uydusu, 3 gözlem uydusu  olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün elektrikli otomobil üreten Tesla Motor'un CEO'su Elon Musk'ı kabul etmişti. Kabulde, Falkon 9 roketiyle uzaya fırlatılacak olan Türksat 5A ve 5B uydularının yanı sıra Ortak Girişim Grubu tarafından üretilecek yerli otomobil, uzay teknolojisi, yenilenebilir enerji gibi konular üzerinde duruldu. Türksat 5A ve 5B'nin uzaya fırlatılması için Falcon 9'un tercih edilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Musk, bu hususta en iyi hizmeti sunacaklarını vurgulamıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar