Arıboğan: AB Almanya liderliğinde bir siyasi proje

Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına konuk olan Deniz Ülke Arıboğan, 'AB, Almanya'nın liderlik ettiği bir siyasi projeye dönüşüyor' dedi.

Arıboğan: AB Almanya liderliğinde bir siyasi proje
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
12 Kasım 2017 Pazar 11:34


İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına konuk olarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Arıboğan Orta Doğu'da yaşananlar ve Türkiye-AB ilişkilerine değinerek şu değerlendirmelerde bulundu:

Üzerinize bir İslam elbisesi giydiriyorlar. Bir gün ılımlı islam, bir gün Işid islamı, bir gün Müslüman Kardeşler... Giymeyin bu elbiseyi. Yani bu dönemde giyilmeyecek bir elbise varsa o da bu elbise. Bunu giydiriyorlar sonra bizi bir podyuma çıkaracaklar, nereye doğru götürecekler, nereye yürütecekler esas mesele bu. Bugün kendini islamla özdeşleştiren bütün ülkeler üzerinde operasyon var. Türkiye'yi koruyan şey seküler damarı.

Avrupa Avrupa Birliği'nden ibaret değil. Avrupa Birliği şu anda bir demokrasi projesi olmaktan da çıktı. Almanya'nın liderlik ettiği bir siyasi projeye dönüşüyor. O yüzden kopmalar var... Almanya'nın etki alanında olmayan ülkelerle Türkiye'nin ikili ilişkiler geliştirmesi gerekir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar