ABD’li yetkiliden Türkiye açıklaması: Tercih yapmak durumunda değil

ABD’li üst düzey bir yetkili, Türkiye’nin ABD ile bir başka ülke arasında tercih yapmak zorunda olmadığını söyledi.

ABD’li yetkiliden Türkiye açıklaması: Tercih yapmak durumunda değil
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
12 Nisan 2018 Perşembe 07:58

Suriye hükümetinin Doğu Guta ve Duma’da kullandığı belirtilen kimyasal madde ile bütün ülkelerden tepki toplamıştı.

Saldırı sonrası Rusya ile ABD’nin arasında bir gerilim oldu

ABD Başkanı Donald Trump’ın dün Twitter’dan mesaj attı.

 Trump’ın Twitter’dan yaptığı açıklamalara Rusya’da yanıt vermişti.

 “KÜRTLERİN TEK SESİ YPG DEĞİL”

Habertürk’te yer alan habere göre, ABD’li üst düzey bir yetkili iki ülke arasında yaşanan sorun hakkında konuştu

Yetkili, talimatın Trump’tan geldiğini ve Münbiç konusunda Türkiye ile birlikte yol almak istediklerini söyledi. ‘Suriye’de Kuzey Irak gibi Kürt kantonu olsun diye bir isteğimiz yok’ diyen yetkili, Kürtlerin tek sesinin YPG olamadığını, diğer Kürtlerin de sesine kulak vermenin gerekli olduğunu belirtti.

 Sözlerini, “Türkiye-ABD yarım asırdan fazla NATO müttefiki. Değişeceğini, Türkiye’nin ABD ile bir başkası arasında tercih yapmak durumunda olduğunu da zannetmiyorum” ifadeleri ile devam ettiren yetkili şu açıklamaları yaptı:

“Türkiye ile ABD arasında özellikle DEAŞ’a karşı birçok alanda işbirliği sürüyor. İstihbarat paylaşımı, diplomasi, örgütün finansal gücünün sona erdirilmesinde ciddi işbirliği yapıldı. Türkiye, Rusya ile işbirliği yapıyor ama bu görüşmeler için müttefiklik ifadesini kullanamayız.

Türkiye, Patriot sistemleriyle yakından ilgileniyor. Bir NATO ülkesinin Rusya’dan silah alması ittifakı zedeler. Türkiye, eğer S-400 yerine Patriot almaya karar verirse, kongreden geçişine kolaylık sağlar.”

“FETÖ’DEN TUTUTKLU RAHİP SUÇLU DEĞİL”

Yetkili,  Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması’ndan tutuklu rahip Andrew Craig Brunson hakkında ise, “Rahip Brunson’ın suçlu olduğuna dair bir kanıt görmedik. Tutuklu ABD personelinin suç işlediğine dair bir kanıt görmedik. OHAL olmasaydı yargıçlar bu kararı veremezdi. Türkiye’nin aldığı OHAL ile ilgili önlemleri anlıyoruz ama bunlara artık gerek yok, Türk yargısı ve güvenliği yeterince güçlü” açıklamalarını yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar