ABD Sözcüsü: Türkiye'ye darbe girişimi iddiası saçmalık

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rıza Sarraf davasına dair "Türkiye'ye kumpas davası" nitelemesine yanıt verdi.

ABD Sözcüsü: Türkiye'ye darbe girişimi iddiası saçmalık
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
22 Kasım 2017 Çarşamba 09:36

Günlük basın brifinginde konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, Türkiye ile ABD arasında yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'DARBE GİRİŞİMİ İDDİASI SAÇMALIK'

​Sputnik'in aktardığına göre, brifingde bir gazetecinin sorusunu yanıtlayan Nauert, "Biz Türkiye'den aynı hikayeyi daha önce de duyduk. Hepsi aynı hikaye. Önceki açıklamamı tekrarlayacağım. Bizim Türkiye'ye karşı bir darbe girişimi içerisinde olduğumuz iddiası saçmalık. Konuyla ilgili sorularınızı (ABD) Adalet Bakanlığı'na iletmenizi öneririm" ifadelerini kullandı.

'PİŞMANLIK DUYACAĞI SÖZLER...'

Öte yandan, ülkeler arasındaki ilişkileri evliliklere benzeten Nauert, bu ilişkilerin zaman zaman iniş-çıkış yaşayabileceğini belirtti.

Erdoğan'ın sözleriyle ilgili olaraksa, "Bazı kişiler daha sonra pişmanlık duyacakları sözler sarf ederler" yorumunu yaptı.

Sözcü Nauert, "Bir gün iyi, bir gün kötü olabilir. Biri bir şey söyleyebilir, sonra söylediğinden üzüntü duyabilir" dedi ve Türkiye için "bir NATO üyesi, Amerika'nın değerli bir müttefiki, ilişkilerimiz güçlü" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de tutuklu bulunan işadamı Rıza Sarraf'ın İran'a yönelik ambargoyu delme suçlamasıyla yargılandığı davaya ilişkin, "Türkiye'ye kumpas davası" nitelemesini yapmıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar