Türkiye'nin ABD B.Elçiliği: Güvence verilmedi

Türkiye Washington Büyükelçiliği, "Yargı süreci devam eden dosyalarla ilgili olarak hükümetimizin herhangi bir güvence vermesi söz konusu değildir" dedi.

Türkiye'nin ABD B.Elçiliği: Güvence verilmedi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
6 Kasım 2017 Pazartesi 17:35

ABD vize bilgi servisinin, ABD misyonlarına vize başvurusu yapan bazı Türk vatandaşlarına gönderdiği elektronik postalarda, Türkiye'deki ABD misyonunun, sınırlı ölçüde vize başvurularını kabul etmeye başladığı belirtildi.

Açıklamada Türk hükümetinin ABD'nin Türkiye'deki çalışanlarının gözaltına alınmayıp tutuklanmayacaklarına ilişkin güvence verdiği belirtildi. Açıklamada ayrıca "Bundan sonra Türk hükümeti bizim yerel bir çalışanımızı gözaltına alma ya da tutuklama niyeti önceden Amerikan hükümetine bilgi vermeyi taahhüt etmiştir" denildi.

Açıklamada ABD'nin Türkiye'de başka bir çalışanına yönelik soruşturma da olmadığı bilgisi kaydedildi.

ABD vatandaşlarıyla ilgili devam eden tutukluluk hallerinin 'endişe verici' olduğu vurgulanan açıklamada "Amerikalı yetkililer, Türk muhataplarıyla görüşmeyi sürdürecektir" ifadesi yer aldı.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nden ABD vatandaşlarına sınırlı sayıda vize hizmeti vermeye başladığını duyuruldu.

Türk Büyükelçiliği'nden ABD'ye 'güvence' yanıtı

Türkiye Washington Büyükelçiliği, "Yargı süreci devam eden dosyalarla ilgili olarak hükümetimizin herhangi bir güvence vermesi söz konusu değildir" dedi

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar