2018 pilot maaşları ne kadar? Pilot olma şartları neler, hangi eğitimler alınmalı?

Dünyanın en popüler mesleklerinden aynı zamanda da en zorlu mesleklerinden biri olan pilotluk hakkında detaylar merak ediliyor. 2018 pilot maaşları ne kadar? Pilot olma şartları neler, hangi eğitimler alınmalı, hangi bölüme gidilmeli?

2018 pilot maaşları ne kadar? Pilot olma şartları neler, hangi eğitimler alınmalı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
1 Haziran 2018 Cuma 14:37

Geleceği parlak meslekler grubunda yer alan pilotluk mesleği kuşkusuz en zor mesleklerden biri. Teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte hava ulaşımı daha yaygın hale geldi. Bu nedenle pilotluk mesleğinin değeri giderek artıyor. Hal böyle olunca da çoğu kişi pilot olmak için araştırmalar yapıyor. Baştan belirtelim ki pilot maaşları evet çok iyi ancak pilot olmak öyle sanıldığı kadar kolay bir şey değil. Hem zorlu bir eğitim sürecini kapsıyor hem de maddi anlamda zorluyor. Tüm bunlara rağmen pilot olmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

2018 pilot maaşları ne kadar?

Ülkemizde ve dünyada personel sıkıntısı çekilen mesleklerden biri de pilotluk mesleği. Hem eğitim zorluğu bakımından hem de yetişme sürecinin uzun olmasından dolayı pilot olmak kolay değildir. Bu nelerdendir ki pilotluk mesleği yüksek maaş almaktadır. Üstelik ekstralar, primler, dolgun mesai ücretleri gibi maddi olanaklar muazzam seviyededir. Peki ya 2018 pilot maaşları ne kadar?

Pilot maaşlarının belirli bir aralığı yoktur. Pilot maaşları personellerin çalıştığı şirket, çalışma süreleri, yurt içi veya yurt dışı seferler yapması, uçuş sıklığı, deneyimi gibi birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Ancak Türkiye'de pilotlar başlangıç olarak 10 bin Türk Lirası civarında maaş almaktadır. Tecrübeli pilotlar aylık en az 20 bin Türk Lirası kazanmaktadır. Pilotlar ne kadar havada kalırsa ve ne kadar uzun mesafeler arasında uçarsa o kadar yüksek ücret almaktadır. Aylık 50 bin Türk Lirası kazanan pilotlar da bulunmaktadır. Pilot maaşları tecrübeye göre artmaktadır. Pilotların mesleğe başladığı zamanki lisansları ATPL-Frozendir. Yaklaşık 1500 saatlik uçuştan sonra lisansları ATPL olmaktadır ki bu maaşlara doğrudan yansımaktadır. Yardımcı pilot statüsünde yaklaşık 5000 saat uçan pilotlar, bu uçuşlar sonrasında kaptan pilot da denilen birinci pilot olmaya hak kazanmaktadır. Kaptan pilotlara havayolu firmaları tarafından ödenen maaş tutarı ise 20 ile 25 bin arasında değişmektedir.

Pilot Olmak İçin Hangi Eğitimler Alınmalı, Hangi Bölüme Gidilmeli?

Pilot olmak için birçok yol bulunmaktadır. Askeriye, sivil havacılık okulu ya da ücretli pilotluk kursları gibi. Yaşınız ne kadar küçükse pilotluk şansınız o kadar yüksek olur. Mevzuata göre lise mezunu olmak uçuş eğitimi almak için yeterli olsa da lisans mezunları daha şanslı görülmektedir. Çünkü bazı uçuş okulları yalnızca lisans mezunlarını kabul etmekte, ayrıca işe başlarken de üniversite mezunu olmak rakiplerinizin bir adım öne geçmenizi sağlamaktadır. Türk Sivil Havacılık mevzuatına göre uçuş eğitimi almak için lise diploması yeterlidir. Ancak havayolu işletmelerine bakıldığında çoğunlukla üniversite mezunu pilotların tercih edildiği görülür. Ayrıca teknik bölüm mezuniyetinin aday pilotlar için daha avantajlı olduğunu söylemekte de fayda var. Pilot olmak için pilotaj eğitimi lisans programlarına girebileceğiniz gibi 18 ila 24 ay arasında pilotluk eğitimi veren özel uçuş okullarını da tercih edebilirsiniz. Bu okulları tercih etmeniz ve eğitimi başarıyla tamamlamanız durumunda PPL (Private Pilot Licence -Hususi Pilot Lisansı) almaya hak kazanırsınız. Tek motorlu uçak ehliyeti almak için 165 saat yer dersi almalı ve 40 saat uçuş yapmalısınız. Ardından kontrol uçuşu denilen sınava girer ve geçerseniz Cessna tipi uçakları uçurabilirsiniz.

ATPL (Havayolu Nakliye Pilotu) lisansı sınavına girme hakkı kazandıktan sonra ise eğitimin diğer aşamasına geçersiniz. Bu aşamada 823 saatlik yer dersi alıp, 160 saat uçuş yaparsınız. PPL lisansınızı aldıktan sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde 14 dersin sınavına girersiniz ve hepsinde % 75’lik başarı sağlarsanız ATPL Frozen sertifikanızı alırsınız. Sonrasında Tip eğitimine başlar ve tercihinize göre simülatör eğitiminizi alırsınız. Bu aşamayı da geçtikten sonra üçüncü pilot olarak kabine girer, 100 saatlik gözlem sürecini tamamladıktan sonra 2. pilot olarak göreve başlarsınız. ATPL Frozen sertifikanız 1500 saatlik uçuş sonrasında ATPL haline geçer ve yardımcı pilot olursunuz. 5000 saatlik uçuşu tamamlamanızın ardındansa kaptan pilot olmaya hak kazanırsınız.  

Pilot Olma Şartları Neler?

Eğitim Şartı

Pilot olmak için her şeyden önce eğitim hayatını çok seviyor olmanız gerekiyor. Temel fizik, matematik, meteoroloji, uçak sistemleri, navigasyon, yönetmelik, fizyoloji gibi pek çok alanda yeterli bilgi birikimine sahip olmalısınız. Çünkü yüzlerce kişinin canının emanet edildiği pilotlar, hava devinim biliminden meteorolojiye, uçağın teknik sistemlerinden hava trafik kontrolü yönetmeliklerine ve daha pek gerekli konuya varana kadar yeterli bilgiye sahip olmak durumundadır.

İngilizce Şartı

Pilot olmanın yolu iyi bir İngilizce bilmekten geçiyor. Zaten çat pat İngilizce bilgisiyle pilot olmaya kalkışırsanız, daha yolun başındayken girdiğiniz sözlü ve yazılı sınavlardan kalır, tahmin ettiğinizden çok daha önce pilotluk serüveninizi sonlandırmak durumunda kalırsınız. Ya da bu alanda kariyer yapmaya kararlıysanız, pilotluk eğitimine başlamadan önce ICAO Havacılık İngilizcesi eğitimi alıp, dil bilginizi yeterli düzeye getirirsiniz.

Sağlık Şartı

Pilot olmak için bedenen ve ruhen sağlıklı olmanız gerekir. Bu rapor için bir dizi sağlık testine tabi olunur ve sağlık raporu temin edilir. Daha açık söylemek gerekirse; SHGM tarafından düzenlenmiş geçerli birinci sınıf sağlık sertifikasına sahip olmalısınız.

Para Şartı

Pilot olmak için almanız gereken eğitim ve girmeniz gereken testler küçük bir servet değerindedir. Yani bulutların arasında dolaşmak istiyorsanız, yüksek miktarda harcama yapacağınızı bilmeniz gerekiyor. SGHM’nin sitesinde de belirtildiği gibi havayolu pilotu (ATPL) lisansına sahip olmak için ödenmesi gereken ücretler, okullar arasında farklılık göstermekle beraber ortalama 80.000 euro civarındadır. Bu yalnızca ortalama fiyattır. Çünkü fiyatlar arasında farklılıklar meydana gelebilmektedir.

Pilot olmak için ön koşullar neler?

A) Öğrenci pilot lisansı için müracaatlarda aşağıdaki şartlar aranır (SP):

-17 yaşını tamamlamış olmak. Ancak entegre kurslara başlayacak adaylar için 16 yaşını tamamlamış olmak yeterlidir.

-En az lise veya dengi okul mezunu olmak.

-SHGM tarafından veya SHGM’ce yetkilendirilmiş havacılık tıp merkezleri tarafından düzenlenmiş geçerli 1 veya 2 nci sınıf sağlık sertifikası sahibi olmak.

B) Hususi pilot lisansı almak için müracaatlarda aşağıdaki şartlar aranır (PPL):

-En az 18 yaşında olmak.

-En az lise veya dengi okul mezunu olmak.

-SHGM tarafından veya SHGM’ce yetkilendirilmiş havacılık tıp merkezleri tarafından düzenlenmiş geçerli 1 veya 2 nci sınıf sağlık sertifikası sahibi olmak.

-SHGM tarafından yetkilendirilmiş olan Uçuş Eğitim Organizasyonlarında gerekli teorik bilgi ve uçuş eğitimini başarıyla tamamlamış olmak.

-Teorik bilgi sınavlarında ve uçuş eğitiminin tamamlanmasından sonra 6 ay içinde girilecek yetenek testinde başarılı olmak.

-Gece uçuşu yetkisi isteniyorsa gerekli eğitimleri almış olmak.

-Bu yönetmelikte belirtilen uçuş tecrübesine sahip olmak.

C) Ticari pilot lisansı almak için müracaatlarda aşağıdaki şartlar aranır (CPL):

-En az 18 yaşında olmak.

-En az lise veya dengi okul mezunu olmak.

-SHGM tarafından düzenlenmiş geçerli 1. sınıf sağlık sertifikası sahibi olmak.

-SHGM tarafından yetkili kılınmış uçuş eğitim organizasyonlarında gerekli teorik bilgi ve uçuş eğitimini başarıyla tamamlamış olmak.

-Teorik bilgi sınavlarında ve uçuş yetenek testinde başarılı olmak.

-Bu Yönetmelikte belirtilen uçuş tecrübesine sahip olmak.

D) Hava yolu nakliye pilotu lisansı almak için müracaat edenlerde aşağıdaki şartlar aranır (ATPL):

-En az 21 yaşında olmak,

-En az lise veya dengi bir okul mezunu olmak,

-SHGM tarafından düzenlenmiş geçerli 1. sınıf sağlık sertifikası sahibi olmak,

-CPL(A) ve çok motor IR(A) sahibi olmak,

-SHGM tarafından yetkilendirilmiş Uçuş Eğitim Organizasyonlarında gerekli teorik bilgi eğitimini tamamlamak,

-Teorik bilgi sınavlarında ve uçuş kontrolünde başarılı olmak,

-Bu Yönetmelikte belirtilen uçuş tecrübesine sahip olmak,

-MCC kursu görmüş olmak.

E) Aletli uçuş yetkisi almak isteyen adaylarda aşağıdaki şartlar aranır (IR):

-İlgili sınıfta geçerli sağlık sertifikasına sahip olmak.

-SHGM tarafından onaylı bir programa uygun olarak, onaylı bir uçuş eğitim organizasyonunda teorik bilgi ve aletli uçuş eğitimi almak.

-Aletli uçuş eğitimi; hususi pilot veya ticari pilot lisansına sahip bir pilot tarafından SHGM tarafından onaylı bir uçuş eğitim organizasyonunda alınabileceği gibi, sıfırdan başlayan ve devamlılık isteyen entegre bir kurs takip edilerek ticari pilot sertifikası ile birlikte de alınabilir.

-Teorik bilgi sınavlarında ve uçuş kontrolünde başarılı olmak.

-IR(A) için müracaat sahibi, gece yetkisini içeren PPL(A) ya da CPL(A) sahibi ve sorumlu pilot olarak uçulmuş 50 saat seyrüsefer uçuşu tecrübesine sahip olmalıdır. IR(A) için helikopter seyrüsefer tecrübeleri de kredilendirilir. Bunun için en az 10 saati uçakta olmak kaydıyla helikopter seyrüsefer uçuşunun 40 saati kredilendirilir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

anıl En beğenilen yorum
1983 den önce doğanları almıyolar diye duydum