YSK Tam kanunsuzluk itirazı nedir? kanunsuzluk halleri nelerdir? Olağanüstü itiraz nedir?

AK Parti'nin Büyükçekmece seçim sonuçlarına itiraz etmesiyle YSK Tam kanunsuzluk itirazı nedir? Kanunsuzluk halleri nelerdir? sorusu gündeme geldi.

YSK Tam kanunsuzluk itirazı nedir? kanunsuzluk halleri nelerdir? Olağanüstü itiraz nedir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
9 Nisan 2019 Salı 15:26

YSK Tam kanunsuzluk itirazı nedir? kanunsuzluk halleri nelerdir? Olağanüstü itiraz nedir? soruları AK Parti'nin Büyükçekmece'deki seçim sonuçlarına itiraz etmesiyle gündeme geldi. İşte YSK Tam kanunsuzluk itirazı nedir? kanunsuzluk halleri nelerdir? Olağanüstü itiraz nedir? yanıtı.

Tam kanunsuzluk halleri nelerdir?

Kanunsuzluk ; yasaya aykırı olma , yasanın çiğnenmiş olması , suç , suç işleme gibi anlamına gelir. “Tam Kanunsuzluk” kavramıyla YSK kararlarında bazı Yargıtay , bazı Danıştay ve bazı Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM) kararlarında karşılaşılır.  Örneğin seçilme yeterliliği olmadığı halde seçilen bir kişinin durumu hakkında Danıştay "tam kanunsuzluk" halinin varlığına işaret etmiştir.

Örneğin Yargıtay Ceza Mahkemeleri için (usul hukuku anlamında) göreve ilişkin kurallara aykırılığın –karar kesin de olsa - "tam kanunsuzluk" olacağına hükmetmiştir.

Yani “tam kanunsuzluk” kavramı ağır ve açık bir biçimde hukuka aykırı olan ve esasen yok hükmünde olması gereken ve iptal edilmesi elzem olan hukuka aykırılıkları anlatmak için kullanılmaktadır. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar