Yenilenebilir Enerji Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nca (DOKA) Giresun'da Planlı Güneş Enerji Santrali (GES) Bölgesi oluşturulması için fizibilite çalışması yapılacak açıklamasının ardından birçok insan Yenilenebilir Enerji Nedir? Nerelerde Kullanılır? olabileceğini google'da araştırıyor

Yenilenebilir Enerji Nedir? Nerelerde Kullanılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
20 Aralık 2018 Perşembe 21:00

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nca (DOKA) Giresun'da Planlı Güneş Enerji Santrali (GES) Bölgesi oluşturulması için fizibilite çalışması yapılacak açıklamasının ardından birçok insan Yenilenebilir Enerji Nedir? Nerelerde Kullanılır? Yenilenebilir enerji kaynakları, Yenilenebilir enerji firmaları olabileceğini google'da araştırıyor

Yenilenebilir Enerji nedir?

Enerjinin temini için süreklili olan doğal süreçlerden faydalanılarak Enerji üretilmesidir. Fosil yakıtlarda aslında doğal olmakta birlikte kullanılıp tüketilen ve karbon salınımı açısından yüksek enerji kaynaklarıdır.

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Nelerdir?

Yenilenebilir Enerji KaynaklarıGüneş enerjisi, Rüzgâr enerjisi, Jeotermal enerji, Hidrolik enerjisi, Biyokütle enerjisi ve Hidrojen, Dalga Enerjisi, Gelgit enerjisi olarak sayılabilir.

Yenilenebilir Enerji Kaynağı; enerji kaynağından sağlanan enerjiye eşit miktarda yada kaynağın tükenme hızından daha hızlı bir sürede kendini yenileyebilmesi olarak ifade edilir. Örnek vermek gerekirse Güneşten sağlanan enerji ile çalışan bir teknoloji bu enerjiyi kullanarak tüketimi sağlar. Buna mukabil tüketilen enerji toplam güneş enerjisine oranla küçük kalır. En genel yenilenebilir enerji biçimi güneşten sağlanan enerjidir.

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Tüketilmesi; İşletmeler, yada canlılar tarafından kalıcı olarak tüketilmesi mümkün olmayan kaynaklardır. Fosil yakıtlar, çok uzun bir zaman çizelgesi göz önüne alındığında teorik olarak yenilenebilir iken, istismar edilerek kullanılması sonucu yakın gelecekte tamamen tükenme tehlikesi söz konusudur.

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Nerelerde Kullanılır?

Yenilenebilir Enerji Kaynakları genel olarak elektrik enerjisi üretiminde kullanılsada alternatif kullanım alanları da bulunmaktadır. Örneğin Jeotermal enerji ile belli bir bölgenin(Köy, Kasaba hatta şehir) ısıtılmasından kullanılabilir. Güneş Enerjisi Fotovoltaik olarak değil kule usulü ile değerlendirildiğinde çok yüksek ısılar ile buhar enerjisi olarak değerlendirilebilir. Doğru kurgu ile diğer Yenilenebilir Enerji kaynaklarından da mekanik enerji sağlanması söz konusu olabilir. Yine’de elektrik enerjisi gelişen teknoloji ile birlikte en çok ihtiyaç duyulan enerji çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kullandığımız tüm elektronik cihazlar, şehirlerdeki iletişim ve bazı ulaşım kaynaklarında yine elektrik enerjisi kullanılmaktadır. Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından sağlanan enerjinin depolanma seçenekleride gelişen teknolojiyle birlikte hızla artmakta buda Yenilebilir enerjinin yanı sıra Enerji Depolama çözümlerine olan yatırımlarıda hızla arttırmaktadır. Başta Kuzey Avrupa olmak üzere dünyada Yenilebilir Enerji Kaynaklarından Elektrik sağlanması hızla artmakta sürdürülebilir hale gelmesi için Enerji Depolama Çözümleride paralel şekilde gelişmektedir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar