Yeni Ekonomi Programı (YEP) nedir?

Bakan Albayrak’ın 20 Eylül’de açıklayacağı Orta Vadeli Programın(OVP) adı değişti ve Yeni Ekonomi Programı(YEP) oldu. Yeni Ekonomi Programı (YEP) nedir?

Yeni Ekonomi Programı (YEP) nedir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
20 Eylül 2018 Perşembe 11:16

Günlerdir merakla beklenen Berat Albayrak’ın Orta Vadeli Programın(OVP) detayları bugün belli oluyor. İsim değiştiren OVP, Yeni Ekonomi Programı oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, programın açıklanması öncesinde dün iş dünyasından isimlerle bir araya geldi. Bakan Albayrak, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından duyurduğu görüşmeler çerçevesinde, DEİK, TUSİAD ve MÜSİAD üyeleriyle buluştu. Bakan Albayrak, mesajında, "Ekonomimiz için hayata geçireceğimiz politikaları ortak akılla ortaya koyacağımızı açıklamıştık" dedi.

Yeni Ekonomi Programı (YEP) nedir?

Türkiye ekonomisinin yol haritasını oluşturacak olan Yeni Ekonomi Programı birazdan açıklanacak. 3 yıllık program 2019-2021 yılları arasını kapsıyor. YEP'in ana teması dengelenme, disiplin ve değişim olacak.

Yeni Ekonomi Modelinde(YEP) neler hedefleniyor?

Türkiye Yeni ekonomi modelinde öncelikli hedef dövizi düşürmek,  özellikle son zamanlarda ABD ile yaşanan Brunson krizi ile dövizdeki oynamayı belli bir dengeye çekmek. Yeni yapılanmayla, dövizdeki artışın önüne geçilmesi hedefleniyor. Böylelikle piyasada kaybolan güven yeniden gelecek.

Yeni Ekonomi Modeli (YEP)'nde 35 milyar TL’lik tasarruf ve gelir arttırıcı önlemlerin de açıklanması bekleniyordu. Peki Bakan Berat Albayrak neler söyledi? Bakan Berat Albayrak'ın açıklaması, Yeni Ekonomi Modeli nedir, yeni ekonomi modeli ile ne gibi değişiklikler yaşanacak, yeni ekonomi modelinin getirileri neler olacak... İşte detaylar.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar