Yeni Ekonomi Modeli ile neler hedefleniyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Yeni Ekonomi Modeli’nin yarın açıkladığını belirtti. Peki ya Yeni Ekonomi Modeli ile neler değişecek?

Yeni Ekonomi Modeli ile neler hedefleniyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
9 Ağustos 2018 Perşembe 15:30

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre orta vadeli plan ile ilgili çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Yapılan önemli açıklamalardan biri de Yeni Ekonomi Modeli’nin devreye gireceği. Ekonomideki bu yeni sisteme dair detaylar Berat Albayrak tarafından açıklanacak. Peki ya Yeni Ekonomi Modeli ile ne hedefleniyor, özellikleri neler? Konuyla ilgili detaylar haberimizde.

Yeni Ekonomi Modeli ile hedeflenenler Berat Albayrak’ın açıklamasının ardından netleşecek.

-2019 büyümesinin yüzde 3-4 aralığında olması ve cari açığın yüzde 4 civarlarında dengelenmesi bekleniyor.

-Bütçe açığının yüzde 1,5'ler seviyesinde sınırlandırılacağı ve Hazine borç çevirme oranlarının yüzde 100'lerin altına ineceği kaydedildi.

-2019 yılı büyümesinin %3-%4 aralığında olması, enflasyonun en kısa sürede tek haneye inmesi için güçlü bir politika birleşimi ve tedbir seti OVP kapsamında detaylı olarak planlanması bekleniyor.

-2018 yılının geri kalan bölümünde ise daha önce açıkladığımız ve bir süredir üzerinde çalıştığımız 35 milyar TL tasarruf ve gelir artırıcı önlem ile FDF’nın +5 Milyar TL’ye yükselmesi, yılın bundan sonraki aylarında kredi roll over oranının %100 olması (yıl sonu iç borç çevirme oranının %104 olması), bütçe açığının ise yıl başında açıklanan program ile paralel olarak %2’nin altında olması hedeflenmektedir.

-Finansal dalgalanmaların etkin bir şekilde dengelenmesi planlanıyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar