WhatsApp’ın şüpheli link ve bildirim genişletme özelliği nedir?

WhatsApp sunduğu 2 yeni güncellemesi şüpheli link ve bildirim genişletme özelliğinin ne olduğu araştırılmaya başladı. İşte şüpheli link ve bildirim genişletme özelliğinin detayları..

WhatsApp’ın şüpheli link ve bildirim genişletme özelliği nedir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
4 Eylül 2018 Salı 15:37

En çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp AppStore’da yeni bir güncelleme yayınladı sürüm numarasını ise 2.18.90’a yükseltti. Peki ya WhatsApp’ın kullanıma sunduğu 2 yeni güncelleme olan şüpheli link ve bildirim genişletme özelliği nedir, ne işe yarıyor? Detaylar haberimizde.

Son aylarda WhatsApp, kullanıcının sohbetlerde paylaşılan şüpheli bağlantıları tanımasına yardımcı olacak yeni bir özellik geliştirdi. Bir bağlantı içeren mesaj aldığınızda, WhatsApp şüpheli olup olmadığını tespit etmek için yerel olarak analiz ediyor. Böylece sunucudan hiçbir veri okunmuyor. Olağandışı karakterler içeriyorsa bağlantı şüpheli. Özelliği test etmek için, şüpheli bağlantı içeren herhangi bir kullanıcıdan ( iOS, Android, Windows Phone) mesaj almanız gerekiyor.

Şüpheli link nedir?

WhatsApp, spam ve kötü amaçlı mesajlar ile yoğun bir savaş halinde. Uygulamayı kötü amaçlı mesajlardan tamamen temizlemeyi bir türlü başaramayan şirket, çözümü şüpheli linkler konusunda kullanıcıları uyarmakta buldu. Böylece WhatsApp’ta herhangi bir kullanıcı şüpheli bir link aldığında uygulama tarafından bir açılır pencere bildirimi ile uyarılacak.

Örnek olarak; https://ẉhatsapp.com/free-tickets şeklinde bir link alırsanız uygulama sizi uyaracak. Bunun nedeni ise web adresinde hatalı karakter bulunması. Dikkat ederseniz adreste ‘w’ harfi varmış gibi gözükse de aslında ‘ẉ’ karakteri var. Gözünüzden kaçan bu küçük nokta bilgilerinizin çalınmasına neden olabilir.

Bildirim genişletme özelliği nedir?

WhatsApp’ta herhangi biri tarafından metin mesajı aldığınızda bu mesajı bildirim merkezinde görüntüleyebilir, hatta yanıtlayabilirsiniz. Fakat bir resim ya da GIF aldığınızda bu içeriği görüntülemek için sohbet penceresini açmanız gerekir. Yani en azından şu ana kadar durum böyleydi. Bildirim genişletme özelliği ile resim ve GIF’leri bildirim merkezinde görüntüleyebilirsiniz.

WhatsApp yeni güncellemesi hangi telefonları kapsıyor?

Muhtemelen WhatsApp’tan kaynaklanan bir hata nedeni ile 2.18.90 sürümüne güncellenen tüm cihazlara özellikler aynı anda ulaşmıyor. Bu nedenle uygulamayı güncellediyseniz ve hala yeni özellikleri görüntüleyemiyorsanız biraz beklemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca yeni özelliklere erişebilmek için iOS 8.0 ve üzeri işletim sistemi ile çalışan bir cihaza sahip olmanız gerektiğini unutmayın.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar