Türkiye Uzay Ajansı Nedir? Görevleri neler? Başkanı kim? Yönetim Kurulunda kimler var?

Bakan Mustafa Varank'ın kurulacağını açıkladığı Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulacağını açıklamasının ardından Türkiye Uzay Ajansı Nedir? Görevleri neler? Başkanı kim? Yönetim Kurulunda kimler var? gibi sorular akıllara geldi. Detaylar haberimizde...

Türkiye Uzay Ajansı Nedir? Görevleri neler? Başkanı kim? Yönetim Kurulunda kimler var?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
13 Aralık 2018 Perşembe 11:11

Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı kararnamesi resmi gazetede yayınlandı. Bakan Mustafa Varank'ın açıklaması ile de Türkiye Uzay Ajansı'nın resmen kurulduğu duyurulmuş oldu. Peki Türkiye Uzay Ajansı Nedir? Görevleri neler? Başkanı kim? Yönetim Kurulunda kimler var? gibi sorular akıllara geldi. Detaylar haberimizde...

Türkiye Uzay Ajansı Nerede Kurulacak?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı olacak olan Türkiye Uzay Ajansı'nın merkezi Ankara olacak. İdari ve mali açıdan özerk olacak olan ajansın kendine özel bir bütçesi olacak.

Türkiye Uzay Ajansı'nın Görevleri Neler?

Türkiye'nin 20 yıldır üzerinde çalıştığı bir proje olan Türkiye Uzay Ajansının görevleri de Bakan Mustafa Varank tarafından açıklandı. Ajansın temel görevi Mili uzay programını hazırlamak, bu çerçevede planlanan projelerin hayata geçirilmesini sağlamak 

Türkiye Uzay Ajansı'nın Yönetim Kurulunda Kimler Var?

ürkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu, başkan dahil 7 üyeden oluşacak. Yönetim Kurulu, Ajansın en üst karar organı olacak ve Ajansın Başkanı, Yönetim Kurulunun da başkanı olarak görev yapacak.

Başkan dışındaki Yönetim Kurulu üyelerinin görev süresi üç yıl olacak. Görev süresi biten üyeler yeniden seçilebilecek. Başkan yardımcılarından Yönetim Kurulu üyeliğine atananlardan görevleri herhangi bir nedenle son bulanların Yönetim Kurulu üyelikleri de sona erecek.

Ajansın Yönetim Kurulu her ay en az bir kere toplanacak. Yönetim Kurulunun olağan toplantılarına yıl içinde toplam dört defa veya üst üste üç defa katılmayan üyelerin üyelikleri Yönetim Kurulu kararıyla düşürülebilecek.

Herhangi bir nedenle boşalan üyeliklere seçilen üyelerin görev süresi de üç yıl olacak. Yönetim Kurulunun çalışma usul ve esasları, Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda Ajans tarafından çıkarılacak yönetmelikle düzenlenecek.

Yönetim Kurulu üyelerine ayda ikiden fazla olmamak üzere her bir toplantı için 9000 ek gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucunda bulunacak miktarda huzur hakkı ödenecek.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar