Trafik yoğunluğu olan iller ve güzergahlar hangileri? İşte trafikte son durum

Her bayram sonrası malum trafik yoğunluğu yaşanıyor. 2018 Kurban Bayramı sonrası da bazı illerde trafik yoğunluğu yaşanıyor. Peki ya trafik yoğunluğu şuan hangi illerde yaşanıyor? İşte trafikte son durum..

Trafik yoğunluğu olan iller ve güzergahlar hangileri? İşte trafikte son durum
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
25 Ağustos 2018 Cumartesi 11:46

Kurban Bayramı tatilinin sona ermesinin ardından yollarda trafik yoğunluğu yaşanmaya başladı. Bayram tatilinin yaz aylarını denk gelmesini fırsat bilen vatandaşlar denizin keyfini doyasıya yaşamak için denizlere akın etti. Sonuç olarak ise bazı illerde ve güzergahlarda trafik yoğunluğu yaşanmaya başladı. İşte trafik yoğunluğu yaşanan iller ve güzergahlar..

Trafik yoğunluğu olan iller ve güzergahlar

Bayramın son gününde ülkenin dört bir yanından dönüşe geçen tatilciler sebebiyle çok sayıda kritik ana arterde trafik yoğunluğu yaşandı.

İSTANBUL

Bayramın son gününde İstanbul'a dönen tatilciler sebebiyle Anadolu Otoyolu'nda Kartepe ilçesinden itibaren uzun araç kuyrukları oluştu. Trafik akışı, Anadolu Otoyolu'nun iki şeride düştüğü Kartepe, Alikahya, Gültepe, Yarımca, Hereke ve Tavşancıl; D-100 Karayolu'nun da Köseköy, Kandıra sapağı, Halkevi ve Kuruçuşme mevkisinde zaman zaman durma noktasına geliyor. Trafikten kaçan çoğu tatilci yol üzerindeki mola alanlarında kontak kapattı. Bazı vatandaşlar park alanlarındaki çimler üzerine yatarak sabahlamayı tercih ederken bazıları da yola devam etmek için trafik yoğunluğunun azalmasını bekliyor. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri de güzergah üzerindeki tedbirlerini arttırdı.

Osmangazi Köprüsü ile Eskihisar Feribot İskelesi'ni kullanan araç sayısında da normalin biraz üzerinde artış olduğu gözlenirken, D-130 ile D-605 karayollarında ise trafik normal akışında devam ediyor. Tekirdağ, Çanakkale ile Avşa ve Marmara adalarındaki tatilcilerin dönüş yolculuğu nedeniyle de Tekirdağ-İstanbul karayolunda yoğunluk yaşanıyor. Özellikle Tekirdağ-İstanbul karayolunun üniversite ve Yeniçiftlik mevkisinde artan trafik yoğunluğu ekipler tarafından sürekli denetleniyor. Ekipler ayrıca bazı noktalarda meydana gelen maddi hasarlı trafik kazalarına da müdahale etti.

KOCAELİ

TEM yolu Kocaeli geçişi İstanbul yönünde öğle saatlerinde başlayan yoğunluk, akşam saatlerinde de artarak devam etti.  Sakarya’nın Sapanca ilçesi Mahmudiye geçişinde başlayan yoğunluk, Kocaeli’nin Derince ilçesine kadar sürdü. Bu bölgeler arasında oluşan yaklaşık 40 kilometrelik araç kuyruğunda sürücüler, İstanbul yönüne adım adım ilerliyor.  Derince ilçe geçişinde azalan trafik, Gebze Kirazpınar mevkisinde yeniden yoğunlaşıyor. Trafikteki yoğunluğun gece boyunca sürmesi bekleniyor.

BOLU

TEM’in Bolu geçişinin İstanbul yönünde sabah saatlerinde başlayan yoğunluk, öğleden sonra arttı. Çaydurt ve Elmalık kesimlerinde trafiğin daha da arttığı gözlendi. Bazı noktalarda trafik durma noktasına geldi.  Kazaların meydana geldiği yerlerde ise trafik tamamen dururken uzun araç kuyrukları oluştu. Yoğunluk, Bolu Dağı Tüneli’ne kadar devam etti. Trafikteki yoğunluğun yarın ve pazar günü de sürmesi bekleniyor.

KUZEY EGE

Kuzey Ege'ye 9 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilerek gelen tatilcilerin dönüş yoluna geçmesi karayollarında yoğunluk oluşturdu. Tatillerini Balıkesir'in Edremit, Burhaniye ve Ayvalık ilçelerinde geçiren vatandaşlar dönüş yapmaya başladı. Bu nedenle bazı yollarda uzun araç kuyrukları oluştu. İstanbul, İzmir ve Bursa, Ankara hattındaki yollarda yoğunluklar yer yer 2- 3 kilometre uzunluğunda araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu. Birçok tatil beldesinde ise trafik ekipleri sıkışan trafiğin önüne geçebilmek için çeşitli merkezlere araçla girişlere izin vermiyor.  Özellikle Balıkesir'in Edremit ve Ayvalık ilçelerinde şehir içi trafiği adeta durma noktasına geldi.

MUĞLA

Kurban Bayramı tatilini Marmaris, Bodrum ve Fethiye başta olmak üzere Muğla'nın ilçelerinde geçiren tatilciler, dönüş yolculuğuna başladı. Tatilcilerin özel araçlarıyla dönmek ve Dalaman ile Bodrum havalimanlarına ulaşmak için yola çıkmaları nedeniyle karayolunda trafik yoğunluğu oluştu. Tatillerini Marmaris ve Akyaka’da geçirenlerin, karayolunda oluşturduğu kuyruk yaklaşık 10 kilometreyi buldu. Ula-Kızılağaç mevkisi ile Ula-Menteşe güzergahlarında ise uzun araç kuyrukları nedeniyle ekipler karayolu güzergahında trafiği kontrollü sağlamaya çalıştı. Ekipler, Menteşe ilçesi girişindeki akıllı kavşakta Muğla-İzmir ve Muğla-Denizli güzergahlarında oluşan uzun araç kuyruklarını da kontrollü olarak veriyor.

ÇANAKKALE

Çanakkale’de de önceki gün başlayan dönüş çilesi, dün de sürdü. Kent merkezinden Eceabat ilçesine ve Kilitbahir köyüne geçişler için feribot iskelesinde oluşan araç kuyruğu 5 kilometreye dayandı. Feribot iskelesinden kordon boyundaki Kayserili Ahmetpaşa Caddesi’ne ve Piri Reis Caddesi’nin Sanayi Kavşağı’na kadar olan bölüme kadar çift sıra araç kuyruğu oluştu. Şehir içindeki tüm ana arterlerde trafik adeta kilitlendi. Tatilciler feribot sırasının kendilerine gelmesi için 3-4 saat beklemek zorunda kaldı.

KAPIKULE SINIR KAPISI

Yaz tatillerinin ardından dönüş yoluna geçen yurtdışındaki yurttaşların Kapıkule Sınır Kapısı’nda oluşturduğu çift sıra kuyruk, önceki gün 9 kilometreyi buldu. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre, son 24 saatte Kapıkule’den 5 bin araçla 25 bin kişinin çıkışı yapıldı. Pazarkule sınırında ise araç kuyruğu, 4 kilometreyi geçti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar