ABD'nin ilk Türk Belediye Başkanı Tayfun Selen kimdir, nerenin belediye başkanı?

ABD'de bir ilk yaşandı. Tayfun Selen isimli bir Türk vatandaşı, ilk kez ABD'de belediye başkanı makamına geldi. İşte ABD'nin ilk Türk Belediye Başkanı Tayfun Selen kimdir, nerenin belediye başkanı? sorularının yanıtı.

ABD'nin ilk Türk Belediye Başkanı Tayfun Selen kimdir, nerenin belediye başkanı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
11 Ocak 2019 Cuma 15:31

ABD'nin ilk Türk Belediye Başkanı Tayfun Selen kimdir, nerenin belediye başkanı? sorusu sosyal medyada en çok merak edilen konulardan bir tanesi oldu. Tayfun Selen'in Hürriyet'e verdiği röportaj büyük bir yankı uyandırdı. İşte herkesin merak ettiği Tayfun Selen...

Tayfun Selen kimdir?

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunu olan 47 yaşındaki Tayfun Selen, 22 yıl önce göçmen olarak geldiği ABD’de, politikaya atılarak yaşadığı Chatham’ın belediye başkanı seçildi.

Evli ve bir kız çocuğu babası olan Selen, 7 Kasım 2017’de Cumhuriyetçi Parti adayları arasından Chatham Belediye Komitesi üyeliğine seçilen ilk Türk olmuştu. Komitede yapılan belediye başkanlığı seçimini de kazanan Tayfun Selen, ABD’de bu göreve gelen ilk Türk oldu.

Tayfun Selen ABD'de hangi bölgenin belediye başkanı seçildi?

NEW York’taki Türkiye Konsolosluğu’nun geçen cuma günü attığı tweet, bir Türk’ün ABD’deki başarı hikâyesini herkese duyurdu. 22 sene önce ABD’ye göç eden Tayfun Selen, New Jersey eyaletine bağlı Chatham bölgesinin belediye başkanlığına seçilmişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar