Sütaş neden yasaklandı? Sütaş'taki zararlı madde ne?

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı (Rosselhoznadzor)'nın Sütaş'tan süt ürünü alımını yasaklamasının ardından Sütaş neden yasaklandı? Sütaş'taki zararlı madde ne? gibi sorular sorulmaya başlandı. İşte Sütaş neden yasaklandı? Sütaş'taki zararlı madde ne? sorularının cevabı

Sütaş neden yasaklandı? Sütaş'taki zararlı madde ne?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
16 Kasım 2018 Cuma 21:14

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı (Rosselhoznadzor), Türk firması Sütaş'tan süt ürünü alımını yasakladı. Bu yasağın ardından Sütaş neden yasaklandı? Sütaş'taki zararlı madde ne? gibi sorular sorulmaya başlandı. İşte Sütaş neden yasaklandı? Sütaş'taki zararlı madde ne? sorularının cevabı...

Sütaş neden yasaklandı?

Rosselhoznadzor, Sütaş'ın ürettiği süt tozunda Rusya'da kullanımı yasak olan zararlı maddeler bulunması nedeniyle Sütaş'tan süt ürünü alımını yasakladı.

Sütaş'taki zararlı madde ne?

Rosselhoznadzor yetkililerine göre, Sütaş yasağına neden olan zararlı maddeler ise Sütaş'ın ürettiği süt tozunda bulunan antibiyotik türleri olan spiramisin ve tilmikosin.

Böylece daha önce 8 Türk şirketinin Rusya'ya süt ürünü ihraç etmeye hakkı varken bu sayı şimdi 6'ya indi.

Sütaş'tan 'yasak' açıklaması

Sütaş, süt ürünlerine Rusya tarafından yasak koyulması üzerine bir açıklama yayımladı. Firmadan yapılan açıklamada, "Rusya’ya gönderdiğimiz süt tozları Tarım ve Orman Bakanlığı İzmir Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü’nde, Türk Gıda Kodeksi Hayvansal Gıdalarda Bulunabilecek Farmakolojik Aktif Maddelerin Sınıflandırılması ve Maksimum Kalıntı Limitleri Yönetmeliği çerçevesinde ve AB standartlarında yapılan analizler sonucunda alınan sağlık sertifikaları ile gönderilmektedir." denildi ve şöyle sürdü:

"Süt tozumuzun içerdiği söylenen spiramisin ve tilmikosin maddelerinin, AB standartlarına ve Türkiye Gıda Kodeksi’ne göre alt sınırı sırasıyla 200 mikrogram/kilogram ve 50 mikrogram/kilogramdır. Rusya laboratuvarı, 1,5 mikrogram/kilogram tespit ettiği iddiasında bulunmaktadır. Kabul edilen alt sınırı 200 mikrogram/kilogram olan bir maddeyi, 1,5 mikrogram/kilogram olarak tespit edip yasaklama kararını hayret ve üzüntüyle karşılıyor, kamuoyunun takdirine sunuyoruz."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Nurcihan Tek En beğenilen yorum
Artık bu memlekette kime. neye guvenecegimizi bilemez olduk. Vicdan ve dürüstlük kayıp aramaklada bulunmuyor.........