Sokağa çıkma yasağı hangi ülkelerde ilan edildi? Türkiye’de sokağa çıkma yasağı var mı?

Sokağa çıkma yasağı hangi ülkelerde ilan edildi? Türkiye’de sokağa çıkma yasağı var mı? sorusu koronavirüse karşı ülkelerin tedbir alması ile araştırılmaya başlandı. Peki. Sokağa çıkma yasağı hangi ülkelerde ilan edildi? Türkiye’de sokağa çıkma yasağı var mı? Detaylar haberimizde…

Sokağa çıkma yasağı hangi ülkelerde ilan edildi? Türkiye’de sokağa çıkma yasağı var mı?
Son Güncelleme: 17 Mart 2020 Salı 13:57
17 Mart 2020 Salı 13:20

Sokağa çıkma yasağı hangi ülkelerde ilan edildi? Türkiye’de sokağa çıkma yasağı var mı? Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle ülkeler panik halinde. Birçok ülke salgını önlemek amacıyla çeşitli tedbirler alıyor. Bu tedbirlerin arasında sokağa çıkma yasağı da var. Peki, Sokağa çıkma yasağı hangi ülkelerde ilan edildi? Türkiye’de sokağa çıkma yasağı var mı? sizin için araştırdık…

Sokağa çıkma yasağı hangi ülkelerde ilan edildi?

Çin’de ortaya çıkan ve birçok kişinin hayatına kaybetmesine neden olan koronavirüs salgını nedeniyle tüm ülkeler diken üstünde. Salgının yayılmasını önlemek için alınan çeşitli tedbirlerin içinde sokağa çıkma yasağı da bulunuyor. Başka koronavirüsünün çıktığı Çin olmak üzere, İran, İtalya ve İspanya’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

İstifa eden ancak yeni başbakanın henüz belirlenememesi nedeniyle görevi sürdüren Başbakan Adil Abdulmehdi başkanlığında toplanan Koronavirüsle Mücadele Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19'a karşı alınan önlemler çerçevesinde Bağdat’ta 17-23 Mart tarihlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

Bağdat Valiliği, Kovid-19 nedeniyle resmi kurumların salıdan perşembeye kadar kapalı olacağını açıklamıştı.

Alınan önlemler kapsamında, Kerkük, Salahaddin ve Kerbela'da da yarından itibaren üç gün sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, il sınırları da ziyaretçilere kapatılmıştı.

 Türkiye’de sokağa çıkma yasağı var mı?

Türkiye’de şu an bin sokağa çıkma yasağı olmazken İçişleri Bakanlığı birçok mekanın salgının önlenmesi için kapatılmasını kararlaştırdı.

İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklama şöyle;

“Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandaşlarımızın çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı gerekçesiyle; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine 16.03.2020 pazartesi saat 24:00 itibariyle durdurulacak” ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar